Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як правильно вибрати ліжко

25.12.2017

Не секрет, що улюблене місце в спальні - це ліжко, тому підходити до вирішення питання про те, як вибрати ліжко в спальню потрібно серйозно і грунтовно. У статті ми дамо декілька порад, які допоможуть вам визначитися, яку ліжко краще вибрати і на що потрібно звернути увагу при виборі ліжка в першу чергу.

Розмір і форма ліжка
Насамперед потрібно визначити для себе комфортний розмір і форму майбутньої ліжка. Звичайно ж, ви можете просто вибрати ту ліжко, на якій вам зручно лежати, але є і рекомендації фахівців про те, як правильно вибрати ліжко в спальню. В першу чергу зверніть увагу на ширину ліжка, оптимальною буде ширина з кожного краю в середньому на 20 - 30 см більше, довжина спального місця повинна бути мінімум на 15 см більше вашого зростання.
Стандартні розміри спального місця ліжок в серійному виробництві:
Односпальне ліжко 80х200 см, 90х200 см;
Полуторне ліжко 120х200 см, 140х200 см;
Двоспальне ліжко 160х200 см, 180х200 см, 200х200 см.


Тепер поговоримо про форми ліжок. Для ліжок найпопулярнішою формою завжди залишатиметься прямокутник, такі ліжка легко розміщувати в інтер'єрі, вони підходять для невеликих спалень і до них найлегше підбирати постільні приналежності.


Друга за популярністю форма - це коло або овал, така форма ліжка завжди виглядає в інтер'єрі спальні вигідно і розкішно, часто вони стають ключовим предметом меблів, навколо якого будується вся концепція дизайну, але такі ліжка вимогливі до розмірів приміщення і до них складніше підбирати постіль і аксесуари.


І робить висновок наш список квадратна форма. Візуально квадратні ліжка мало чим відрізняються від прямокутних, але місця для них потрібно не менше, ніж для круглих ліжок.


Окремо хочеться виділити ліжка для дитячих кімнат, у вигляді машин, літаків, ракет, карет і т.д., при тому, що форми таких ліжок різноманітні, спальне місце незмінно залишається прямокутним.


Матеріал для ліжка
Відповідаючи на питання, як вибрати ліжко для спальні, ми переходимо до другого важливого аспекту - це матеріал, з якого виготовлена ​​ліжко.
Коли ми вибираємо машину, для нас важлива не тільки форма і колір, а технічні характеристики автомобіля, тобто в першу чергу ми заглянемо під капот. Також потрібно поступати і при виборі оптимальної ліжка, тільки в нашому випадку «заглянути під капот» - це вивчити матеріал каркаса майбутньої ліжка.
Кращі матеріали для каркаса ліжка - це метал і тверді породи дерева, наприклад, дуб і бук. Такі ліжка довговічні, вони не будуть скрипіти і розхитуватися в місцях кріплення. До того ж дерево - натуральний екологічний матеріал, який буде безпечний і гармонійний у вашій спальні.


Яку ліжко вибрати вирішувати тільки вам, дотримуйтесь наших порад, і ви зробите покупку, яка стане не тільки окрасою інтер'єру, але також буде практичною і прослужить вам довгі роки.

Поділитися: