Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як обіграти несучі прямокутні колони

29.01.2018

Останнім часом при покупці квартири в новому будинку можна зустріти бетонні конструкції, так звані несучі колони, які вже присутні в інтер'єрі, і їх не можна прибрати або перемістити, так як вони є опорою будинку.

Величезний успіх, якщо колони витончені круглі, тоді вони додають величності, античності, елегантності вашому інтер'єру в будь-якому стилі, починаючи від бароко, ампір, ар-нуво, класикою, і закінчуючи готикою.

Про круглих колонах ми розповідали в попередній статті "Колони в сучасному інтер'єрі" . Але як замаскувати, заховати і обіграти прямокутні колони, до того ж якщо вони розташовані відразу біля вікна?
Пропонуємо кілька ідей, як прикрасити несучі колони або як їх замаскувати.


Одне з дизайнерських рішень - це залишити колону в такому вигляді, як вона є, відкритий бетон або обкласти колону цеглою, це підкреслить техногенність дизайну в стилі лофт або індастріал.


Друге рішення, більш універсальне - замаскувати прямокутну колону, пом'якшити її присутність, зробити непомітною. У цьому допоможуть такі методи:
1. Декорують колону дзеркалами.

Це візуально збільшить простір і приховає колону. Дзеркала можна використовувати різної форми і фактури, це можуть бути вітражі, мозаїка або прямокутні дзеркала на всю висоту колони, вони прикрасять інтер'єр в будь-якому стилі.
2. За допомогою гіпсокартону об'єднайте дві колони, створивши нішу або стелаж. Колона зіллється з інтер'єром, тому що увага буде на тому, що знаходиться в ніші або на поличках стелажа. Можна посилити акцент на предметах декору за допомогою підсвічування в нішах або бра на колоні.


3. Колонами зонується простір.

Обіграйте колону так, як ніби вона спеціально створена для поділу кімнат, наприклад, відокремлюючи спальню від вітальні або кухню від робочого кабінету.


4. Створіть арку між колонами. Арку з колонами можна просто пофарбувати в білий колір, облицювати деревом або для створення помпезності історичних стилів приділіть достатньо уваги декорування верхівки колони і арки ліпниною.
5. Декорують натуральним каменем. Будь-яка колона, незалежно від розміру та форми, стане розкішним елементом в інтер'єрі, якщо її облицювати натуральним каменем - оніксом, мармуром, травертином, малахітом і т.д.
6. Виконайте облицювання колони металом. Металеві блискучі колони підійдуть для інтер'єру в сучасному стилі хайтек.
7. Встановіть імітацію колони. Щоб "обіграти" масивну прямокутну колону, прямо перед нею встановіть тонку круглу колону, це відверне увагу від масивної прямокутної конструкції, посилити ефект можна пофарбувавши колони в різні кольори.


На закінчення, ми хочемо нагадати, що будь-який елемент архітектури вашого будинку може стати корисним, якщо його правильно обіграти і навіть несучі прямокутні колони. У колон є ряд переваг, про які потрібно пам'ятати: колони, це не стіни, вони пропускають сонячне світло, колони можна замаскувати різними дизайнерськими способами, на колонах будуть вигідно виглядати ваші картини і предмети мистецтва, таким чином інтер'єр стане ще затишніше і цікавіше.

Поділитися: