Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дитяча кімната в стилі рококо

18.04.2019

Усе найкраще - дітям! Звичайно, своїм крихіткам батьки хочуть дати все найкраще і найгарніше. Тому особливо скрупульозно підходять до планування і оформлення кімнати для своєї дитини. А що може бути краще розкоші, витонченості та елегантності інтер'єрного стилю рококо.

Стиль Рококо - це, перш за все, ніжність, вишуканість і в певній мірі жіночність. Тому найчастіше оформлення дитячої кімнати в стилі рококо обирають батьки милих дочок. Традиційно для такого інтер'єру характерні м'які і плавні лінії, завитки, асиметричні форми, відсутність гострих кутів і переходів.

Ідеальним варіантом кольорового рішення для дитячої кімнати стане пастельна гамма: білий, бежевий, рожевий, фіолетовий, м'ятний колір. Крім того, не варто забувати про щедре оздоблення золотом, що додасть приміщенню особливу родзинку.

До основних матеріалів для оформлення кімнати в стилі рококо належать натуральна деревина, найчастіше липа або горіх, яка легко піддається різьбленню, а також шовкова і гобеленова тканини, фарфор і скло.

Меблі, характерні для даного стилю, повинні бути витонченими і максимально зручними. Найчастіше їх розставляють уздовж витягнутих стін кімнати. Крім стандартного спального місця з важким узголів'ям та масивної шафи, прикрашеної ажурним різьбленням, варто звернути увагу на лаву, пересувну ширму, комод, секретер (з'єднання комода і столу), декоративний пуф і крісло.

Важливе місце в дизайні займають джерела освітлення. Важка, але в той же час, елегантна люстра з десятками лампочок-свічок і кілька витончених тематичних бра на стінах чудово доповнять загальну картину м'яким світлом.

Картини в товстих позолочених рамах, гіпсова ліпнина і розетки на стелі і стінах, антуражний балдахін над ліжком і кілька декоративних подушок, порцелянові вази і статуетки на комоді, шовкові і вовняні гобелени з безліччю складок на ліжку, драпірування, дзеркала в оправах покликані об'єднати безліч предметів в єдину, гармонійну і злегка будуарну картину рококо.

Створюючи затишну дитячу кімнату, пам'ятайте, що перш за все варто орієнтуватися на комфорт і функціональність. Адже кімната дитини - це не просто приміщення, а важливе місце в будинку, де дитина проводить більшу частину свого часу.

Поділитися:
Товари з вітрини