Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як облаштувати дитячу кімнату

19.12.2017

До створення кімнати для вашої дитини потрібно підійти з особливою ретельністю і увагою до дрібниць. При створенні кімнати потрібно врахувати ряд вимог щодо зонування простору, безпеки, екологічності та кольоровій гамі. У статті ми дамо ряд рад, які вам допоможуть зорієнтуватися при створенні дитячої кімнати і не допустити ряд частих помилок.

Зонування дитячої кімнати

Дитяча кімната - це місце де дитина відпочиває, грає і розвивається, тому незалежно від розмірів дитячої, повинні бути зона для відпочинку, місце для навчання, зона для ігор та занять фізкультурою. Небажано захаращувати простір меблями та декоративними аксесуарами, кімната повинна бути простора, щоб дитині було зручно грати.

Для створення додаткового місця для зберігання речей задійте простір під ліжком або передбачте додаткові полички і вбудовані ніші. Поділ дитячої на зони також носить виховний характер, дитина з самого початку вчиться правилам, де можна грати, а де він спить і займається уроками.

Колірна гамма для дитячої кімнати

Основне правило - це зберегти спокійний загальний фон. Адже поза домом діти ведуть активне життя в дитячому садку або школі. Тому так важливо створити в кімнаті дитини більш спокійну атмосферу, яка допоможе зняти збудженість.

Найкраще підійдуть теплі спокійні кольори - оливковий, рожевий, блакитний, жовтий і зелений. При оформленні дитячої кімнати рекомендується уникати яскраво-червоних і темно-фіолетових відтінків.

Екологічність і безпека

Особливу увагу потрібно приділити вибору меблів і матеріалів для обробки кімнати. При покупці обов'язково перевірте сертифікати безпеки і екологічності матеріалів, які в подальшому кожен день будуть оточувати вашої дитини.

Кращим матеріалом для дитячих меблів завжди буде натуральне дерево, розкрите лаком або воском природного походження. Якщо дерев'яні меблі ви оцінюєте як дорогу покупку, обставляють дитячу кімнату меблями з МДФ або ДСП, але обов'язково зверніть увагу на безпеку і екологічність матеріалу, в ідеалі клас емміссіі такого матеріалу повинен бути класифікації Е-0.


Також зверніть увагу на якість меблевої фурнітури, якщо в дитячих меблів використовується фурнітура Hettich або Blum, тоді ви можете бути впевнені в її якості. Хороша меблева фурнітура не тільки забезпечить довгий термін служби меблів, але і забезпечить комфорт і безпеку вашій дитині.

І головне, пам'ятайте, що кімнату ви створюєте насамперед для дитини, тому важливо в якій обстановці саме йому буде комфортніше.

Поділитися:
Товари з вітрини