Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Історія інтер'єрного будинку Maison Jansen

25.05.2018

Цікава історія паризького Будинку дизайну Maison Jansen, який на початку 20 століття відроджував любов до французької класики, стилям ампір і часів Директорії. Створений нідерландським декоратором Жан-Анрі Жансен в 1880 році в Парижі, Будинок став законодавцем моди на класичні дизайни інтер'єрів і показником статусу і респектабельності для вузького аристократичного кола.
Жан-Анрі Жансен відразу завоював постійних клієнтів серед впливової французької знаті ще й тим, що одночасно з будинком інтер'єрів відкрив антикварну крамницю, в якій можна було не тільки підібрати в свій будинок старовинні меблі 18 століття, обтягнуті новою вишуканою тканиною, а ще й проводити час за світськими бесідами в цьому колі обраних.Всі предмети інтер'єру були орієнтовані на ринок розкоші, тому до співпраці були запрошені кращі команди червонодеревців, майстрів по маркетрі, роботі з металом і золотом, столярів, які постійно повинні були вчитися і підвищувати рівень свого професіоналізму.

Комод Maison Jansen Trompe L'Oeil Commode

Maison Jansen закуповував екзотичні породи дерева з Латинської Америки для виробництва під своїм брендом різьблених буазері і класичних меблів в стилі королів Людовиків.
У 1928 році компанію очолили декоратори Гастон Шварц і Стефан Будин (Stephane Boudin).Вони оформляли інтер'єри для Коко Шанель, автора книг про дизайн Елсі де Вульф, клану Рокфеллерів, а також їх відома співпраця по замку Лідс для леді Олів Бейлі.Для сера Генрі Ченнона, члена британського парламенту, в 1934 році вони реновіровали його будинок в Белгравії в срібно-блакитній гамі в стилі рококо.
У 1961 році перша леді США Жаклін Кеннеді напочатку великої реконструкції Білого дому. Цей процес частково контролювався комітетом образотворчих мистецтв, що складається з музейних фахівців, а також деякими багатими людьми, які цікавляться антикваріатом.
Одного разу Жаклін Кеннеді читала французьку пресу, і в одній з газетних статей 1946, їй сподобався набір позолочених дерев'яних меблів в стилі ампір, виготовлених ще в 1817 році французьким виробником меблів П'єр-Антуаном Беланже.
Але місіс Кеннеді привезла також і французького дизайнера інтер'єрів Стефана Будіна, який на той момент керував Будинком Maison Jansen, щоб оформити Блакитну кімнату в стилі французької Імперії. Президент Jansen погодився відновити кімнати Білого Дому і при цьому вирішив зробити це безкоштовно, не тільки технічні роботи, а й матеріали. А меблі 1817 року, знімок яких був опублікований в газеті, і донині розташовується навпроти каміна, тільки стіл оновили білою мармуровою стільницею і новою позолотою.

 

Стефан Будин також оформив інтер'єр і Червоної кімнати Білого дому.
Після чого до його послуг вдавалися й інші перші особи: наступний після Кеннеді президент Ліндон Б. Джонсон, щоб реконструювати його замок в Техасі, члени королівських сімей Бельгії та Ірану, а також представники німецького Рейхсбанку.

Інтер'єр вітальні в Château de Laeken, резиденції короля Бельгії Леопольда II.
У 1989 році ательє закрилося, а виготовлені ним меблі тепер стала раритетом, який високо цінується серед забезпечених любителів класики.

Поділитися: