Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Історія англійського крісла

11.05.2018

Англійське крісло за час свого існування обросло безліччю найменувань. У самій Англії його називають «wingback chair», що при дослівному перекладі на російську означає «крилатий стілець» або «спинка з крилами». А у нас прийнято його називати «вольтерівським», тому що саме за часів Вольтера це крісло стало популярно в Європі. Також цей вид крісла називають «камінним» через його конструкції, яка за рахунок бічних виступаючих елементів спинки утримує тепло від каміна. Через своєї форми крісло отримало ще кілька назв: «вухаті крісло» і «крісло з вухами».


Перші англійські крісла з'явилися в XVII столітті. Це були грубі крісла, виконані з дерева без оббивки. Бічні частини крісла повинні були захищати сидячої людини від протягів і зберігати тепло від каміна.
У XVIII столітті за часів королеви Анни Стюарт англійське крісло стає більш витонченим. Для прикраси його роблять м'яким і оббивають дорогим текстилем, таким як оксамит і псування.

За часів правління королеви Вікторії англійське крісло в шкіряній оббивці стояло в кожному кабінеті і бібліотеці.


У XX столітті англійське крісло мало того, що не втратило своєї популярності, а й стало натхненням для багатьох дизайнерів, які, звертаючись до історичних стилів, черпали ідеї для своїх проектів. Так, класичний англійський крісло надихнуло гуру дизайну Арне Якобсена на створення культового крісла Egg (крісло-яйце), створеного ним в 1958 році, а також американських дизайнерів Чарльза і Рей Имз на створення в 1945 році одного з легендарних крісел Eames Lounge Chair.


Сьогодні ця модель крісла залишається популярною, на ринку представлений широкий асортимент англійських крісел в різних цінових сегментах від «мас-маркету» до елітного. Декоратори по всьому світу використовують це крісло не тільки в класичних англійських інтер'єрах, а й в сучасних стилях таких як еклектика, лофт, гранж і багатьох інших.


Якщо ви вирішили купити класичне англійське крісло, зверніть увагу на його основні особливості:
- Спинка повинна бути високою;
- Ніжки крісла повинні бути вигнутими і виконаними виключно з масиву дерева;
- Бічні «крила» спинки повинні переходити в підлокітник;
- Сидіння крісла має бути глибоким.
А ось колір і матеріал оббивки ви можете вибирати під дизайн свого інтер'єру, не обов'язково використовувати тільки шкіру.

 

Поділитися:
Товари з вітрини