Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Ідеї як з користю оформити в інтер'єрі підвіконня

12.03.2018

Чи замислювалися ви про те, що підвіконня у вашій кімнаті може стати як універсальним елементом інтер'єру, так і унікальною родзинкою, що прикрашає кімнату? Пропонуємо розглянути кілька ідей як цікаво і з користю оформити підвіконня.
1. Підвіконня-софа.
По-перше, такий варіант сподобається любителям дивитися у вікно, по-друге, є можливість не зашторювати вікно і забезпечити себе максимально денним світлом. По-третє, на такий канапі буде тепло сидіти в силу того, що під вікном встановлюються радіатори або батареї.


Щоб оформити підвіконня у вигляді дивана або софи, потрібно продумати матеріал поверхні і висоту розміщення підвіконня. Для того, щоб сидіти на такому дивані було зручно, висота повинна бути не вище 46-50 см, а глибина не менше 36см.
Гідно такий прийом оцінять діти, тому в дитячій кімнаті розміщення такого підвіконня буде повністю виправдано.

Для дітей це прекрасна можливість читати на дивані, дивлячись у вікно. Додайте книжкові шафи до такого вікна, і ви смотівіруете дитини більше читати.

Ви будете приємно здивовані, побачивши, що це стало улюбленим місцем для відпочинку вашої дитини.
2. Підвіконня як робочий стіл.

Такий робочий стіл заощадить простір кімнати, розміщені на всі боки вікна стелажі доповнять антураж такого інтер'єру, при цьому важливо пам'ятати, що висота стандартних робочих столів не вище 70-75 см і глибина повинна бути 45-55 см, щоб було зручно розмістити на столі монітор і клавіатуру, а по можливості і настільну лампу.
3. Підвіконня - комод.
Підвіконня можна оформити як зручний комод, попередньо замовивши виготовлення потрібних розмірів ящиків, куди можна складати будь-які необхідні в господарстві предмети, книги, подушки і т.д.
Таке підвіконня комод може розташовуватися і на кухні для зберігання кухонного приладдя.
4. Підвіконня - барна стійка (кухонний стіл).
Часто такі прийоми з підвіконням можна зустріти в інтер'єрах європейських квартир. Кухонний столик зовні схожий на барну стійку вдало розміщується відразу навпроти кухні, це економить час вранці для прийняття сніданку.

Також такий спосіб оформлення підвіконня значно заощадить вам місце на кухні. Висоту столу забезпечте від 80-85 см і виберете матеріал стільниці, це може бути дерево, натуральний камінь, плитка або будь-який композитний матеріал. Штори над таким кухонним столом можна замінити на жалюзі.
5. Підвіконня - квітник.
Добре знайомий нам спосіб розстановки кімнатних рослин - на підвіконні. Наявність в будинку квітів завжди чудово освіжає і прикрашає будь-який інтер'єр. При цьому пам'ятайте, що можна підвіконня виділити іншим кольором або фактурою, зробити його більш оригінальним, оббити шкірою, деревом або тканиною. Квіти також можна розвісити по боках вікна, звільнивши сам підвіконня. Варіантів оформлення підвіконь багато, вибирайте будь-який який вам подобається.

Поділитися: