Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Будинки, в яких народилися бестселери 18-19 століття

10.06.2018

Будинки відомих письменників, в яких вони написали світові бестселери і створили своїх характерних персонажів, представляють не менший інтерес, ніж самі автори і їх унікальні твори.
ДЖЕЙН ОСТІН
Будинок письменниці Джейн Остін знаходиться в селі Чоут, графство Хемпшир.
Свої класичні англійські романи «Доводи розуму», «Гордість і упередження» та інші вона писала за маленьким круглим столом в їдальні біля каміну. Мало що збереглося з меблів, адже письменниця жила тут в далекому 19 столітті, але піаніно і раніше прикрашає в Чоутені будинок-музей.

ОЛЕКСАНДР ДЮМА
Свої два замки «Монте Крісто» і «Іф» Олександр Дюма побудував в Порт-Марлі, що в передмісті Парижу. Коли він їх проектував, то вирішив відтворити все саме так, як описано в його романах. Замки оточує рів, який можна пройти через кам'яний міст, потім можна зачарувати красою англійської саду «a L'anglaise» з гротами, рокаріями і водоспадами.

Дизайн замку Монте-Крісто виконаний в стилі ренесанс, над яким протягом трьох років працював архітектор Іполит Дюран.

У 1847 році Дюма покликав своїх гостей, 600 осіб, з нагоди урочистого відкриття свого нового палацу. Замок Монте-Крісто, декорований фресками, прикрашений скульптурами, портретами і бюстами Данте і Вергілія, також має мавританську кімнату на 1-му поверсі, здивувала гостей своєю вишуканою східною стилістикою.

Замок Іф спроектований в готичному стилі, а на фасаді вибиті назви його найкращих творів.

Коли 1848 році Дюма розорився, йому довелося продати свої маєтки в Порт-Марлі і залишити Францію.

Зараз суспільством шанувальників літератури Олександра Дюма викуплений ділянку землі разом з замками, відреставрований на кошти короля Марокко Хасана II і відкритий до відвідування туристів.

ОЛЕКСАНДР ПУШКІН

Садиба в селищі Михайлівське під Псковом - родовий маєток матері Пушкіна Надії Йосипівни. Тут поет написав свою поему «Євгеній Онєгін».

Оздоблення кімнат просте, але з великою кількістю книг. Крім меблів і тканин, збереглася навіть пушкінська палиця і чорнильниця на письмовому столі.

На території парку біля маєтку з висадженними дідом Пушкіна ялинами, який зараз є заповідником, знаходиться каплиця 18 століття - Михайла Архангела.

Поділитися: