Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Будинок-невидимка в Мексиці

04.02.2018

Непомітно сховавшись від загального оточення в самому лісі на пагорбі на північний захід від Лос-Терреноса в Мексиці знаходиться приватний маєток-невидимка. Завдяки винахідливості мексиканського архітектора Тетяни Більбао з Мехіко, будинок зливається з місцевим пейзажем в єдине ціле.

Резиденція складається з трьох окремих прямолінійних будинків, кожен з яких побудований з різного матеріалу - скла, землі або дерева, які пристосовуються до різних функцій. Дизайн трьох будівель являє собою концептуальну конструкцію трьох різних об'єктів, які, тим не менш, з'єднуються в єдине ціле.
Перша, найбільша з трьох будівель, яка вміщує функції резиденції, має форму прямокутника з двосхилим дахом. Стіни будинку зроблені з використанням односторонніх дзеркал, що відображають навколишній ліс, що робить структуру будинку практично невидимою. Тільки в нічний час, коли освітлення вмикається в приміщенні, будівля повністю матеріалізується і стає помітною.

Усередині відчуття таке ж своєрідне і незвичайне, як і ззовні. Такий простір формує відчуття як бути захованим і захищеним від усього світу, так і відкритим для природи. Мінімально мебльована кімната обставлена кутовим диваном, обіднім столом у вигляді стінової панелі з деревом і кухонним островом. Незважаючи на такі відмінні риси мінімалізму, будинок не позбавлений домашнього затишку, а вплив безпосередньо самої природи через прозорість будівлі, створюють ідеальні умови для проживання тут романтиків і любителів стихій природи.

Використання натуральних матеріалів, таких як дерево і шевронні глиняні цеглини, які застосовуються для створення керамічного гратчастого екрану, також заряджають оптимізмом, адреналіном і пригодницької чутливістю, які людина може відчувати, живучи в самому лісі.

Друга L-подібна будівля складається з двох кубічних частин, побудованих з землі і цегли, які дозволяють також і цьому будинку зливатися з пагорбом. Дві кімнати, включаючи спальню, мають конструкцію з дерев'яних платформ і скляного фасаду, за допомогою якого можливе відкривати стіни і перебувати повністю на відкритому повітрі.

Будівництво третьої будівлі триває у формі будинку на ходулях, забезпечуючи тим самим своїм мешканцям приголомшливі види над верхівками дерев.

Подібно двом іншим частинам маєтку, ця будівля також побудована з використанням формалістичної архітектурної мови, в якому квінтесенціальною формою архітектора є максимальне занурення мешканців в природне середовище.

Поділитися: