Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Деталі, необхідні для створення затишку

18.09.2018

Складно відразу зрозуміти, завдяки чому саме в тому чи іншому будинку відчуваєш комфорт і затишок, навіть якщо такий інтер'єр оформлений досить дорого і стилістично. Затишок створюють маленькі аксесуари, деталі інтер'єру, часом навіть непомітні нам з першого погляду, якщо ми тільки зайшли в кімнату. Найпопулярнішими і легкими способами «виправити ситуацію» і додати гармонії в інтер'єр є:

1. Як не банально, але затишок простору додають книги.
Майже в кожному будинку є книжкова полиця або книжкова шафа, в якый зберігаються зібрання російської класики, журнали і твори іноземних письменників. Але питання в тому, яка саме шафа і як саме виглядає ваша книжкова поличка? Особливу роль відіграє дизайн цих меблів, над якими так багато працюють європейських дизайнерів, і розташування.
Наприклад, італійський метр моделювання David Garcia створив унікальну, повністю круглу полку для книг, та й ще виступаючу зручним кріслом для читача. Весьма эстетически будет смотреться в комнате книжный стеллаж в виде растущего дерева.                          

Книжкова полиця від дизайнера Етторе Сотсасс

А також варто зауважити, що вікторіанський і англійський стиль інтер'єру немислимі без великої бібліотеки, яка є синонімом розкоші і благородства домашнього оформлення.

Більш докладніше про цікавих видах дизайну поличок можна ознайомитися в нашій статті «Нестандартні види книжкових полиць».

2. Живі квіти.
Кімнатні квіти і дерева, як частинка живої природи, завжди повинні бути присутніми в будинку, від них залежить відчуття гармонії і легка невловима динаміка в інтер'єрі.

Останнім часом дуже популярні пальмові рослини і не виходять з моди фікуси, дуже романтично виглядають клени, але спробуйте прикрасити вашу кімнату і плодовими деревами, лимоном, наприклад, або ананасом. Сучасні сорти цих південних рослин вже давно адаптувалися в умовах нашого домашнього клімату.

Намагайтеся не заповнювати квітковими горщиками порожній кут і не затуляти сонячне світло від вікна, знайдіть і оформіть для квітів особливе місце і ви здивуєтеся тому, наскільки кардинально змінилося сприйняття вашого інтер'єру в цілому.

3. Прозорі меблі.
У просторих кімнатах з високими стелями, оформлених в класичному стилі, необхідною деталлю будуть меблі з натурального дерева.

Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великої площі, то є ймовірність, що меблі з дерева або ДСП, та ще темного кольору, буде обтяжувати простір. Як альтернатива - замінити деякі меблі на скляні, що збільшить простір.

Наприклад, кавові столики вже давно дизайнери пропонують оформляти зі скла, книжкові полиці або комп'ютерний стіл візуально звільнять простір і обстановка стане «психологічно легше».
Ми розглянули тільки деякі нюанси, що можуть вплинути і створити приємне враження про інтер'єр. Додайте сюди ще картини, антикваріат, красиві штори, килими або мармурові статуетки і ваш інтер'єр заграє новими фарбами.

Поділитися: