Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Будуар в жіночій спальні

06.08.2019

Будуар або дамська спальня з будуаром, декорована великою кількістю красивих жіночих аксесуарів у французькому стилі, стала популярна ще в 17 столітті у придворних дам королівського двору. Фрейліни, герцогині і королеви чепурилися в будуарі своєї спальної кімнати, приймали ванну, міряли свої численні наряди, і просто насолоджувалися тишею і відпочинком після бурхливих версальських балів.

Будуар був такоюій інтимною і комфортною зоною дамської кімнати, де були присутні тільки особисте і найважливіше для жінки, знаходилися її хутра, прикраси, любовні листи в будуарному столику і косметика, а доступ був тільки у наближених до неї.

Основою спальні-будуару є туалетний столик з дзеркалом-трюмо і інші витончені на різьблених ніжках меблі, як, наприклад, м'які пуфи, фігурні дерев'яні з оббивкою стільці, витончені приліжкові тумби, банкетки, комоди.

Також дамська кімната-будуар оздоблюється величезною кількістю важких тканин, як, наприклад, призібраним драпіруванням і ламбрекенами шторами-гобеленами, стьобаними покривалами з рюшами, балдахінами на ліжку, барвистими килимами, великою кількістю м'яких подушок з оксамиту, парчі і хутром. Спальню-будуар оформляють, як правило, в історичних класичних стилях, таких як драматичне бароко або жіночне повітряне рококо, в гламурному і стильному арт-деко або в стилі максималізму -бохо. Російські королеви і високопоставлені дами Англії могли дозволити собі оформити свій будуар в стилі шинуазрі.

Для цього стіни їх спалень прикрашали шовковими шпалерами та буазері, красувалися привезені з Китаю екзотичні ширми, а стіни прикрашали фрески і різьблення по дереву. А також в будуарі завжди має бути в надлишку букетів свіжих квітів.

З декору театральну і будуарну атмосферу доповняють блискучі камінням Сваровськи і бахромою торшери і бра, свічки, аромалампи, високі вази і ажурні дзеркала на весь зріст. Детальніше про різновиди красивих дзеркал в нашій статті: «Магія дзеркал в інтер'єрі».

Колір спальні-будуару - це романтичні пастельні відтінки золотого, персикового і білого. Також використовують пристрасний червоний, цегляний, насичені фіолетовий і темно-зелений кольори для контрасту, і створення театрального ефекту. Іноді завдяки фурнітурі з блискучими каменями і позолоті формується пафосний і гламурний інтер'єр будуару, як своєрідне уявлення про розкішні спальні.

Також в подібній стилістиці оформляється зона спальні під гардеробну, оснащена великими дзеркалами і пуфами.

Поділитися: