Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Білий колір в інтер'єрі

16.02.2018

Деякі приміщення, оформлені в білому кольорі, виглядають чарівно і естетично, в інших випадках це нудно і безбарвно. У статті ми розглянемо психологію сприйняття білого кольору, історію появи білих інтер'єрів, а також поради дизайнерів з оформлення інтер'єру в цьому кольорі.

У інтер'єрів білого кольору є безліч плюсів:

  • Візуально збільшується простір;
  • Відбиває сонячне світло, що робить кімнату більш світлою;
  • Легко поєднується з абсолютно будь-якими іншими кольорами і відтінками, гармонує з пастельними і бежевими тонами, які в яскравих строкатих інтер'єрах щезають;
  • Чітко виділяються яскраві предмети декору і мистецтва;
  • Вдалий вибір кольору, як основи для будь-якого стилю: античного грецького, хайтек, мінімалізму або скандинавського.

Психологія сприйняття. В цілому, білий колір в психології виступає кольором благородства і чесноти, символом істини і світу, ототожнює початок чогось нового і світлого в житті, основою, на якій можна самому написати картину свого світу.

Недарма існує усталений вираз "біле і чорне - як добро і зло". У піднесеному і благородному білому кольорі відображається єднання з божественним світлом, тому в світлих тонах оформлялися храми, зображувалися ангели, в білому проходять весілля і вінчання, білий прапор - знак перемир'я і т.д.

Білий колір приміщення - нейтральний, неемоційний, спокійний, впливає благотворно на нервову систему, надихає і допомагає вірити в краще.

Історія інтер'єрів в білому. Спочатку білий колір інтер'єру був фундаментальним і переважаючим в Стародавній Греції, пізніше в Древньому Римі, а як колір, що підкреслює аристократизм і символ процвітання окремих верств населення, він утвердився в 30-х роках в Америці.

Зараз в білому кольорі створюються інтер'єри в будь-якому стилі: хайтек, скандинавський, історичні стилі, класика і навіть шале.

Фото з підкресленою вишуканістю розкішної вілли у Середземного моря, інтер'єр доповнений яскравими кольоровими деталями.

Фото оформленого в білому кольорі шале, що знаходиться високо у Французьких Альпах, в невеликому курортному містечку Морзін.

Білий колір - популярний колір інтер'єру в скандинавських будинках.

У білого є безліч напівтонів і відтінків:

  • слонова кістка,
  • перламутр,
  • арктичний
  • аміантовий
  • бісной (з сріблястим відтінком)
  • бланшевий (кремовий).

Для поціновувачів вишуканості та граціозності інтер'єрів в білому кольорі кілька рекомендацій від дизайнерів:

  1. Якщо хочете зберегти простір світлим, повітряним використовуйте безліч напівтонів білого і в акорді з пастельними, світло-бежевими відтінками, вийде легкий і романтичний інтер'єр.

2. Щоб інтер'єр створити затишним і еклектичним, вибирайте натуральні матеріали - дерево, мармур, онікс і відповідні меблі.

3. Щоб надати екстравагантність і ошатність, наповніть інтер'єр акцентуючими увагу контрастними і яскравими предметами декору - оригінальним текстилем для гардин, покривал і подушок, унікальним посудом, картинами, статуетками і т.д.

 

Поділитися: