Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

7 ідей дизайну маленької ванної кімнати

22.05.2018

Дизайн для ванної кімнати маленьких розмірів можна вдало спроектувати многофукнціональним і комфортним завдяки деяким особливостям, які потрібно враховувати.
1. Крім основного освітлення, яким виступають точкові або стельові світильники, можна використовувати ще додаткові джерела світла: виділяють стіну або дзеркало підсвічування, світлодіодні стрічки, настінні бра - це приховає маленькі кути і створить більш затишну атмосферу у ванній, адже у ванній кімнаті головне - це не розміри, а приємна обстановка. Як відомо, навіть свічки в напівтемряві під час прийняття ванни створять задушевну і кулуарну атмосферу.
2. Непрозора скляна (матова) двері або двері зі скляною вставкою додасть легкості і візуально збільшить простір ванної. Перевага таких дверей в тому, що вона пропускає світло і може встановлюватися на розсувні кріплення, що зручно для економії площі маленької ванної кімнати.
3. Візуально розширить простір і стандартне правило - наявність великих дзеркал, розташованих на дверях або стінах ванної кімнати, а також імітація вікна.
4. Найчастіше в малогабаритній ванній кімнаті санвузол з умивальником і ванною намагаються розставити по кутах. Ванну часто рекомендують замінювати душовою кабіною. Але є і такий варіант - вибрати ванну нестандартної форми - трапецієподібну, овальну і встановити її можна і в центрі ванної кімнати, але на подіумі. Це виділить зону прийняття ванни, біля якої, не відступаючи місце, можна встановлювати санвузол або рукомийник. Також умивальник можна підвісити так би мовити «на 2 ярусі» над ванною, що заощадить місце у ванній, і при цьому ви не заміните душем ванну.
5. Зрозуміло, в світлих і білих тонах ванна кімната завжди виглядає просторіше.
6. Не рекомендується в маленьких ванних використовувати керамічну плитку з яскравими малюнками та контрастними різнокольоровими візерунками. Спокійна бежева або світла пастельних тонів гамма навіть в маленькій ванній кімнаті створить сприятливий дизайн. Можна виділити плиткою іншого кольору якийсь фрагмент або розділити плитку різного тону на різні стіни, при цьому в поєднується кольоровій гамі. Ще як варіант - використовувати на підлозі рельєфну плитку, яка створює колірні відтінки. Найбільш прийнятний вид плитки в даному випадку - мозаїка.
7. Останнім часом популярна тенденція в малогабаритних ванних кімнатах встановлювати умивальник зверху над пральною машиною. Таким чином досягається економія простору і оригінальний дизайн мінімалізму, в якому цінується сучасність і багатофункціональність.

Поділитися: