Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

5 культових світильників створених в Італії

06.04.2018

Італія завжди славилася своїми досягненнями в галузі архітектури та дизайну. Її особливий колорит в архітектурі і дизайні продовжує дивувати в замках, історичні пам'ятки, таких як Колізей, Замок Святого Ангела, Міланський Дуомо, а також вигаданими ще в Стародавньому Римі античними акведуками і колонадами атріумів і римських лазень. З Італії почалася епоха Відродження, яка в подальшому змінила весь світ, адже створені цією епохою історичні стилі: ренесанс, рококо та бароко вплинули не тільки на оформлення інтер'єрів, але і стимулювали новий поштовх у розвитку світової культури і науки.

Сьогодні Італія продовжує бути законодавцем в світі предметного і промислового дизайну. Італійці придумали гоночні автомобілі, кавомашини, оригінальні світильники, предмети декору та меблі. Їх підхід до дизайну в цілому продовжує бути ґрунтовно глибоким і творчим, недарма найбільша щорічна виставка дизайну проходить саме в Мілані.
З унікальними предметами інтер'єру, придуманими в Італії, які стали в подальшому культовими, ми познайомимо вас в цій нашій статті.
1. Різнобарвна люстра Мурано від Джо Понті для Venini.


Хрещений батько італійського дизайну Джованні Понті, чиє ім'я на вустах молодих дизайнерів вимовляється з великою повагою як Джо Понті, створив безліч приголомшливих і випереджають час предметів. Кожне його твір ставав культовим, за що його неодноразово називали Леонардо да Вінчі 20 століття. Він затвердив таке поняття як "предметний дизайн", асоціюючи його з Італією і виводячи італійський ринок в лідери. Міланець Джо Понті співпрацював зі 120 фабриками, спроектував будівлі в різних країнах світу, в тому числі і хмарочоси, паралельно читав лекції і писав картини. Найпліднішим була співпраця Джо Понті з фабриками Richard Ginori, Christofle, Cassina і Venini. Для колекції Venini він придумав декілька вишуканих ваз і одну шедевральную люстру. Вироблена з дутого скла в 1946 році як зразок кольорового склодувного майстерності, люстра Мурано стала популярна на весь світ.
2. Настільна лампа Bilia від Джо Понті для Fontana Arte.
Другим культовим предметом освітлення є дивно стильна і в наш час продовжує залишатися сучасної настільна лампа Bilia, яку Джо Понті створив для фабрики Fontana Arte ще в 1932 році.
3. Арочний торшер Arco від Акілле Кастільйоні для FLOS.


Торшер Arco фабрики FLOS, випущений в 1962 році завдяки дизайну братів П'єр-Джакомо і Акілле Кастільйоні з Мілана. Підстава торшера - постамент з каррарського мармуру тримає штангу з нержавіючої сталі. За допомогою цього торшера легко зонувати простір і створювати акцентне освітлення. Він моментально став культовим світильником 70-80х років і прикрашає донині інтер'єри рещіденцій заможних людей, тому що легко запам'ятовується своїм унікальним зовнішнім виглядом і підходить для багатьох стилів інтер'єру: лофт, арт-деко, еклектики, поп-арт та інших.
4. Люстра Taraxacum, FLOS.
Ще один твір дизайнерів Achille and Pier Giacomo Castiglioni для італійської компанії FLOS, випущене в Мілані в 1962 році.
5. Люстра Cicatrices de Luxe, Flos.
Поличка з розкішними кришталевими вазами раптом виявляється люстрою. Всі речі Філіпа Старка не просто красиві, вони завжди функціональні. Ця люстра виконана з дутого кришталю ручної роботи з нікельованої ніжкою. Модель 2000 року для Flos.

Поділитися:
Товари з вітрини