Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Сходи в стилі арт-деко

27.08.2019

Розкішне поєднання елегантності і аристократичного шику, багатства і красивих форм - це сходи в оригінальній стилістиці арт-деко. Внутрішній простір завдяки наявності подібних елементів отримує особливий шарм і стає свідченням неординарного смаку господарів будинку.

Історія створення ар-деко

Назва вперше стала популярною на початку ХХ століття після проведення паризької Міжнародної виставки, де було представлено безліч експозицій з елементами промислового декору.

За короткий час такий напрямок швидко набув популярності в області архітектури і мистецтва, а потім і при роботі над інтер'єром внутрішнього простору в житлових будинках.

Особливості елементів і форми

Шанувальниками нового стилю в першу чергу стали поціновувачі багатої і розкішної обстановки, які прагнуть до проявів ефекту і нальоту безтурботності в своєму житті. Одночасно такі оригінальні сходи являють собою справжній витвір мистецтва в квартирі або будинку. Прольоти в оточенні кованих елементів облаштовуються сходинками з мінімальною висотою. Вельми доречним буде підсвічування сходів.

При створенні будь-якого проекту в стилі ар-деко немає місця нудьзі і стандартам. Ретельно продумується концепція буквально кожної деталі.

Сходові хідні найчастіше виготовляються у формі:

• направлені в різні боки сонячні промені;

• фортепіанні клавіші, трапеції і зигзаги;

• симетрично розташовані геометричні фігури.

Перила конструкцій часто декоруються етнічними візернурками. Поширений метод - наявність елементів флористичної тематики. Між суміжними хідьнями майданчики повинні бути просторими, з максимально можливою площею. Присутність ярусів і подіумів візуально збільшує сходи. Конструкція виглядає при цьому більш солідно.

Матеріали виготовлення

Вибір компонентів відбувається з урахуванням створення розкішної і дорогої конструкції. При обробці використовуються:

• масив дерева цінних порід і слонова кістка;

• металеві елементи з хрому, срібла, алюмінію, бронзи, чавуну;

• інкрустування кришталем і мінералами;

• натуральні хутро і шкіра, тканини.

Основа стилю - технологія ковки металу.

Попередньо вибираються варіанти холодного кування для виготовлення простих елементів, і гарячої - для складних деталей.

 

Кілька порад щодо вибору кольору

Спокійні сірі, коричневі і бежеві тони найкраще доречні в стилістиці ар-деко. А ось окремі декоративні вставки можуть фарбуватися більш яскраво - в золотистий, зелений, червоний або бордовий. Бажано використовувати не більше трьох відтінків при оформленні сходів.

 

Поділитися: