Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Види керамічної плитки та її розкладка

07.09.2018

Перш, ніж приступити до дизайну ванної кімнати, слід виконати розкладку плитки, на підставі цього - розрахунок необхідної кількості керамічної плитки для закупівлі і вибрати з безлічі видів, сортів, виробників і забарвлень ту, яка вам більше до душі.

Керамічна плитка - це поєднання декількох видів глини, піску і шпателя, яке потім піддається випалу і покриття глазур'ю.

 

Розрізняють декілька видів керамічної плитки для облицювання стін і підлоги:

• Майоліка - використовується тільки в сухих приміщеннях без доступу вологи. Декоративні властивості майоліки частіше відносять її в інтер'єри з ефектом старовини.

• Мозаїка - дрібні керамічні деталі, що використовуються для декору, створює різні ефекти і візерунки.

• Фаянс - виготовляється з білої глини (каоліну), і його поверхня завжди покрита прозорою або непрозорою глазур'ю. Застосовується частіше для укладання підлоги, ніж для облицювання стін.

• Монокоттура - водостійка плитка з одинарним випалюванням. Монокоттура використовується для внутрішніх інтер'єрів, і якщо застосовується подвійне випалення, то називається вона бікоттури.

• Коттофорте - витвір італійського керамічного мистецтва 60-х років. З суміші двох сортів глини, в тому числі з шамотом, який раніше використовувався в будівництві будинків і скульптурі.

• Теракота - жовта або червона пориста плитка, непокрита глазур'ю, яка нагадує черепицю або квіткові горщики.

• Террали - плитка на білій основі подвійного випалу, яка зараз рідко зустрічається в силу дорожнечі виробництва.

• Клінкер вважається найміцнішим матеріалом з плитки.

• Керамограніт або gres porcellanato - високоякісний матеріал для укладання в більшій частині випадків для підлоги, має товщину і щільність вище, ніж керамічна плитка, кахель. Також придуманий в Італії і буває як на червоній основі, так і на білій. При укладанні потрібно використовувати особливий для керамограніта вид клею.

Які види розкладки плитки?

  • Класична, що складається з двох тонів - світлого і темного.

У такій розкладці, як правило, темна розташовується кільцями від низу до верху до розділового бордюру або декору, а світла - зі стелі до бордюру.

Або ж може бути протилежним кольором виділена якась стіна вертикально, тоді такий прийом збільшує стелі і акцентує увагу на цій стіні.

  • Однотонна - одного кольору викладається по всьому периметру.

Це вдале рішення для ванної, коли ванна невеликих розмірів і розкладка в одному світлому тоні збільшить площу кімнати. Також це може бути доречно при дизайні ванної під натуральний камінь, метал або цемент, що зараз досить популярно.

  • Різнобарвна розкладка і своєрідні методи розкладки, які можуть бути і врозкид.

У будь-якому випадку, варто врахувати обраний розмір плитки з урахуванням підрізування і її розміщення на стінах, щоб не було вузьких підрізок на стіні, кривих стиків.

Як розрахувати кількість плитки для закупівлі?

По-перше, торгові центри і салони пропонують послугу 3D-візуалізації з розкладкою і розрахунком плитки.

По-друге, ви можете самостійно виміряти площу стін і підлоги, і обчислити скільки потрібно квадратних метрів плитки для вашої ванної кімнати або в інтернеті скористатися онлайн-калькулятором, який, на жаль, не вирахує точно кути, закриті гіпсокартоном або ніші, а також вентиляційні шахти.

Поділитися:
Схожі статті