Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Тенденції у виборі матеріалів в дизайні кухонь 2019-2020 рр.

22.08.2019

Натуральні матеріали все більше витісняють синтетичні компоненти в інтер'єрі кухонь, але в більшості акцентується тренд на натуральний камінь.
Щасливі споживачі, облаштовуючи кухню, все частіше вважають за краще торкатися матеріалів, що створені самою природою і мінімально оброблені у виробництві.

Досить часто в нових колекціях дизайнерів можна зустріти необроблений зріз дерева з асиметричними або овальними формами, а також необроблений мармур.
Отже, перше місце в рейтингу матеріалів займає натуральний камінь.

Граніт і мармур - досить поширений матеріал для еклектичних кухонь в стилях ар-деко, ренесанс, бароко і шинуазрі. Складно уявити собі розкішну кухню в італійській стилістиці без мармуру, оскільки він демонструє сегмент розкоші і найвищої елегантності.

Частина мети нової тенденції полягає в тому, щоб змінити мислення споживачів про те, що мармур в дизайні кухні - виняткова розкіш, адже крім того, що він благородний і естетично привабливий, який можна зустріти з абсолютно різними кольорами і забарвленнями,

це самий практичний матеріал, а також його ціна може бути цілком доступною для справжнього естета дизайну.

Кварц

Річард Анушкевіч - випускник інституту Вірджинії NKBA і зараз провідний дизайнер кухонь, Design Galleria Kitchen and Bath Studio в Теннессі. Він стверджує, що для споживача, який цінує мистецтво, дизайн і матеріали, стане відкриттям використання природного мінералу - кварцу. «Кварцит виглядає набагато екзотичніше, це натуральний камінь, красивий і міцний», - вважає Річард Анушкевіч.

Також новий напрямок в інженерії кварц backsplash - поєднання кварцової плити, смоли і каменю.
Цінні породи дерева. Дерево в інтер'єрі кухні продовжує надихати дизайнерів і виробників, які пропонують оформляти кухоні в стилях лофт, шале, скандинавський або прованс.

Фактурність і асортимент рідкісних видів деревини дозволяє обрати будь-який на смак варіант декору, при цьому варто зауважити, що пропоноване нині модне, так зване, екологічне рішення у вигляді використання дерева - не екологічно, позбавляє нашу планету лісів, а використання дерева на кухні має на увазі також компенсацію величезним шаром нанесених зверху хімічних лаків і барвників, що несе не зовсім еко-ефект.

Тому, крім естетичної функції краси дерева і дотримання «витриманості всього інтер'єру будинку в одному стилі», дерево є суперечливим трендом.

Декорування панелями або буазері

Досить популярні в дизайні буазері, що підкорили Францію епохи бароко при королю Людовику, а після ввійшли в англійський стиль інтер'єру, стають дуже актуальними в наш час за рахунок своєї неординарності і привабливості матеріалів, а також за рахунок того, що багато хто оцінює їх як незамінну частину елітного дизайну. Про буазері ми написали цікаву статтю: «Буазери - естетика розкішних палаців».

Біополімери

Як вважає Росс Лавгроув, видатний англійський дизайнер сучасності: «Потрібно поєднувати різні матеріали, такі як скло, алюміній, текстиль і біополімери, і при цьому потрібно йти в ногу з розвитком прогресу, а предмети дизайну в біополімері виглядають більш практичніше». Його ідеологію розділяють також інші архітектори і фахівці дизайну, що несуть в маси новий яскравий і блискучий стиль інтер'єру - хай-тек.

 

Поділитися:
Схожі статті
Товари з вітрини