Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Стиль романтизм в інтер'єрі

08.01.2018

Романтизм - аристократичний і елегантний стиль інтер'єру сягає своїми витоками до Франції кінця 18 століття, змінивши епохи суворої готики і художнього і урочистого ренесансу.

Легкий, повітряний, чуттєвий стиль, наповнений поетичними ніжними почуттями, волею і любов'ю до природи, підійде для творчих людей, любителів домашнього тепла і гармонії, буде органічним як в апартаментах, так і в заміському будинку. У ньому атмосфера наповнена натхненням створювати високе мистецтво, писати вірші, захоплюватися живописом, грати на фортепіано і просто відпочивати біля каміна, спостерігаючи за грою вогню і слухаючи порушує тишу дзвін кришталевих келихів, наповнених ігристим вином.


Важливим компонентом стилю є те, що романтизм буквально "пахне квітами". Ніжні квіткові композиції присутні на тканинах штор, покривал, скатертинах, а також на шпалерах, не варто забувати про велику кількість ваз з живими квітами, які прекрасно прикрасять такий інтер'єр. А поєднання переважно світлих ніжних романтичних відтінків блакитного, зеленого, ванільного, рожевого, персикового та бежевого створюють повітряну, гламурну атмосферу.

Романтизм оформляється з великою кількістю драпірованих або плісированих натуральних тканин, тому не тільки меблі декорована тканиною, але і можуть бути прикрашені стіни тканинами.


Романтичний стиль в кімнаті може становити камін і художня елегантна меблі на фігурних ніжках, дерев'яних або металевих, переважно в світлих тонах, плавних і витіюватих форм. Меблі можуть бути оформлена з різьбленням по дереву або розписом, можуть бути присутніми плетені з ротанга крісла і такі ж кавові столики. Також цілком оригінально в інтер'єрі виглядатимуть скляні журнальні столики на витончених ніжках.


Ансамбль декору прекрасно доповниться обрамленими позолотою або бронзою дзеркалами, безліччю розшитих подушок, витонченими підсвічниками, декоративними тарілками і м'якими іграшками. І, звичайно ж, основою романтичного стилю будуть картинні галереї і виставки інших колекцій мистецтва, наприклад, античні статуї, срібні вази, екзотичні прикраси.


Стиль романтизму створює простір поза часом, в якому цінується естетична краса, витонченість і гармонія.

Поділитися:
Схожі статті