Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Казкові будиночки в Японії

05.04.2018

Японські майстри зодчества і дизайну продовжують дивувати своєю творчістю, рідкісним неординарним уявою, створюючи унікальну сучасну архітектуру, в якій при цьому поєднується повага до японських традицій і з властивим цьому народу шанування стихій природи.

Дизайн-студія NAP architects спроектувала для однієї сім'ї еко-будинок в самому лісі в гострокутна вигляді куреня або схожим на піраміду. При побудові цього будинку використовувалися виключно натуральні матеріали і, незважаючи на мінімалістичний інтер'єр, вийшла досить затишна домашня атмосфера.
Але як може бути комфортною трикутна вітальня? Пірамідальна форма даху добре дозволяє пропускати промені природного світла і створює йому теплову пастку - гаряче повітря виділяється через крихітні вікна на піку кожної даху влітку, а взимку нагрівається через стіни будинку і виходить через пів (щоб нагрівати простір природним чином).

Дивною форми каплицю для одружень в Хіросімі побудував архітектор Хіроші Накамура (Hiroshi Nakamura). Спіральна архітектура будівлі, виконана в білому кольорі, виглядає елегантно і настільки казково, що нагадує подорож Аліси в чарівну Країну Чудес. Барвиста каплиця у вигляді розвівається шовкової стрічки відразу сподобалася молодятам, тепер величезна кількість бажаючих об'єднатися сімейними узами записуються сюди на проведення свого важливого заходу задовго наперед.
Усередині дві вигнуті дерев'яні сходи ведуть наверх на оглядовий майданчик, з якої відривається мальовничий панорамний вид на озеро і гори, якому цілком можна дати лідируюче місце в рейтингу кращих фонів для святкової фотосесії. Зовнішня обробка будівлі оформлена вертикальними дерев'яними панелями, пофарбованими в білий колір, щоб з плином часу збереглася краса каплиці, а також оброблена титановим цинковим сплавом, матеріалом, стійким до пошкодження від морського бризу і досить гнучким, щоб можна було його скрутити. Використання цинкового сплаву на покритті, стінах, стелях і вікнах дозволило створити простий дизайн.
Третій неймовірно фантастичною форми об'єкт від японської студії Issei Suma - соціальний центр для людей похилого віку жінок в місті Іто, провінція Сідзуока. П'ять маленьких білих будиночків з бетону загальною площею 100 квадратних метрів розташовуються на вершині пагорба. Сполучені між собою загальною концепцією конусоподібних дахів, вони нагадують маленькі будиночки гномів. Незважаючи на мізерну мінімалістичний інтер'єру, в будинку присутній басейн, простора їдальня та кімнати для відпочинку.

Поділитися:
Схожі статті