Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Shabby chic в дитячій кімнаті або як створити казковий інтер'єр

05.06.2019

Шеббі-шик - це стиль дизайну інтер'єру, при якому предмети інтер'єру декоруються під старовину в романтичному варіанті. Shabby chic можна перевести як «потертий шик», що відображає його справжню сутність.

Це молодий стиль 20 століття. Вперше про нього було написано в 1980 році на сторінках американського журналу «Світ інтер'єрів».

Яка гамма кольорів?
Шеббі-шик - композиція пастельних відтінків, легких і повітряних: білий, ніжно-сірий, пудровий-рожевий, кремовий, м'ятний, пастельно-синій.

Не дивно, що цей стиль асоціюється з романтизмом і в той же час створює враження казкової історії. Для антуражу даного стилю характерні орнаменти і малюнки, які використовуються на стінах, меблях, текстилі і декорі. Символ стилю і основний принт - троянди і янголята. Також це можуть бути повітряні тістечка, квіти, птахи. З геометричних візерунків допускається смужка або горошок в світлих тонах.

Меблі в стилі Шеббі-шик

Найчастіше меблі вигнуті, округлі, кути згладжені, виготовляються з масиву дерева. При цьому вони створюють враження легкості. Меблі не тільки функціональні, але й майстерно декоровані, що яскраво виділяється на тлі сучасних меблів.

У кімнаті для дівчаток відмінним рішенням стануть білі дерев'яні меблі, як наприклад, це біле ліжко принцеси. Ліжко може мати балдахін, а комод укомплектований декоративними деталями у вигляді різних візерунків.
В кімнаті хлопчика меблі можуть переважати відтінків синього або ніжного сірого.

Стильні аксесуари
Важливу роль в шеббі шик відіграє декор, при цьому почуття міри і гармонії є головною складністю стилю.

Всі речі повинні гармонійно вписуватися в інтер'єр, не порушуючи його світлу і повітряну «мереживну» композицію. Серед нього повинні бути декоративні тканини - об'ємні штори з ламбрікенами, принтами, мереживом. На диванах і кріслах чохли з оборками та рюшами.

Декору в стилі Шеббі-шик багато, а його деталі різноманітні. Обов'язкові серветки, пір'я, бісер. Також використовуються колажі з трояндами, вантажні листівки, фоторамки.

У кімнаті дівчини можуть бути присутніми порцелянові ляльки, плетені кошики, зображення янголят, дам в капелюшках, птахів в клітці, а хлопчикам сподобаються в їх дитячій кімнаті конячки-гойдалки і різні казкові фігурки. Декор кімнати Шеббі шик прикрасять букетики, вазочки, статуетки, покривала, скатертини і подушки з романтичними узорами.
Шеббі-шик - це стильний і розкішний інтер'єр, що поєднує чуттєву ніжність з повітряною легкістю.

Поділитися:
Схожі статті