Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Найдорожчі в світі світильники

02.04.2019

Люстра надає приміщенню певний шарм своїм естетичним виглядом, а також служить в якості необхідного джерела освітлення. Сьогодні ми хотіли б поділитися з вами списком найрозкішніших і дорогих люстр, існуючих в світі на сьогоднішній день.

7) Середньовічна люстра Talavera - 300.000 $
Створена в центральній Іспанії майстром 18-го століття. Чудовий розпис, деталі з квітковим сюжетом і елементи кераміки свідчать, що люстра Talavera була створена справжнім художником, майстром своєї справи. Ціна цього витвору мистецтва - 300.000 $.

6) Світильники у вигляді факелів з позолоченого дерева. 400.000 $
Два незвичних світильника в формі факела, замовлені Людвігом XV в 18 столітті для балу-маскараду. Нині існуюча копія цього творіння, виготовлена в 19 столітті висотою в 3 метри з використанням позолоти і бронзи, передає надзвичайний дух 18 століття. Орієнтовна вартість - 400.000 $

 5) Люстра з генуезького скла - 670.000 $
Існують дві чудові легенди, що розкривають походження цього шедевра. Одна з цих легенд говорить, що спочатку творці хотіли зробити світильник зі скла, але коли робота була закінчена і якимось дивним чином майстри побачили своє творіння в перевернутому положенні, зрозуміли, що він виглядає куди привабливіше в вигляді люстри і повністю змінили прикладне і символічне значення свого masterpiece (твір мистецтва). Інша легенда свідчить, що люстра спочатку і замислювалася як люстра, але була створена справжніми "антидизайнерами" свого часу, що вирішили надати химерну форму свому творінню, щоб створити враження, що люстра не піддається законам гравітації.

4) Wisteria - настільна лампа від Tiffany.
Автор цієї лампи все життя мав пристрасть до віконних вітражів. Для кожного примірника вітража виготовлялися спеціальні типи і потрібні відтінки скла, і після виготовлення залишалося багато зайвого матеріалу, який Луїс Комфорт використовував для створення практичних ламп. Особливістю цих ламп була техніка приєднання кожного окремого кольорового скла, яка допомогла художнику створювати майстерні твори з дрібної деталізацією.

3) Арт-деко люстра з Філадельфії - 850.000 $
Люстру знайшли під час демонтажу в Філадельфії, а точніше в залі муніципалітету. Всього існують чотири екземпляри цієї люстри, кожен їх примірників коштує 850.000 $

2) Люстра Salviati - 1.000.000 $
Люстра Sаlviati виконана в готичному стилі майстром-склодувом з Венеції в 19 столітті, основним матеріалом є муранське скло.

1) Люстра з Кувейту - 1.800.000 $
Це творіння надавало велич торговому центру Кувейту, але в підсумку люстра розбита. Одного разу хлопчик втомився ходити з батьками по магазинах і вирішив розважити себе, він зняв черевик і влучно запустив його в люстру, щоб розбити хоча б одну лампочку, а розбив всі 400 кілограм рідкісного мистецтва. Можливо тому тепер торгові центри оснащуються в Кувейті LED освітленням.

Поділитися:
Схожі статті