Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Розквіт нової епохи постмодернізму

16.03.2018

"Період постмодерністської архітектури далеко ще не закінчився", - стверджує британський архітектор і дизайнер Адам Натаніель Фурман. Щоб продемонструвати це, він відібрав 10 прикладів вироблених в цьому стилі будівель від голландських таунхаусів, англійської ратуші і хмарочос в Дубаях. Будучи засновником товариства постмодерну, Фурман є ще і фахівцем історії дизайну початку 20 століття. Він описав новий тип архітектури цивільних будинків в Шотландії.
Поряд з архітектором Террі Фаррелом, який в 1980-х роках вивчав постмодерністські символи, Адам Натаель також недавно випустив книгу під назвою «Повітряний постмодернізм». У ній він стверджує, що зараз відбувається відродження постмодернізму, незалежно від реакції громадськості на нього.
«Кожне покоління прагне побудувати свої власні гіпотетичні структури і композиційні стратегії, свої власні лінії, а частиною цього є критична оцінка постмодернізму, його теоретичних основ і його архітектурної тактики, тому відбувається повторення і перекроювання відомого нам постмодерністського минулого, на яке до сих пір не було покладено табу новим поколінням ».
Ось 10 прикладів нової хвилі постмодернізму, які вибрав Адам Натаніель Фурман:

1. A House for Essex (Будинок для Ессекса), Великобританія, 2015 року, архітектори - FAT і Грейсон Перрі
Без особливої ​​презентації цей сільський будинок в Ессексі дуже відомий своєю незвичайністю. Він був побудований для вигаданого персонажа Джулі Коуп. Фурман каже про нього як про «істинному поданні того, яким дизайн може бути відкритим, глибоко справжнім, незвичайно яскравим і інноваційним мистецтвом і навіть більше - втіленням приголомшливого мистецтва».

2. Inntel Hotel, Нідерланди, 2010 автор WAM Architecten
«WAM Architecten побудував в Амстердамі одну з найбільш незвичайних з нинішніх голландських будівель в стилі нової хвилі постмодернізму», - сказав про це архітектурній споруді Фурман.

3. Храм Chung Tai Chan Temple, Тайвань, 2001., автор CY Lee
Це буддійське святилище є одним з декількох проектів тайванського архітектора CY Lee. Фурман описує його як будівлю, схожу на лебедя, сама побудова захоплює своєю симетрією.

4. Вежа Al Yaqoub Tower, Дубай, будова 2013 року, творець - Аднан Саффаріні.
Лондонський Біг-Бен був натхненням для цього хмарочоса висотою 328 метрів в Дубаї.

5. Школа слов'янських та східноєвропейських досліджень, Університетський коледж Лондона, 2005 года побудови, дизайн створений студією Short & Associates.
Як вказує Фурман: "Short and Associates є однією з небагатьох архітектурних фірм, які продовжують створювати постмодерністські структури, навіть коли всі впевнені, що цей тренд закінчився. Повноцінний, особливий і складний постмодернізм ніколи не припинявся, пристрасть створювати цей стиль все одно передається від одного архітектора до іншого протягом всього періоду століття. "

6. De Piramides, Амстердам, 2006, архітектура Soeters Van Eldonk.

7. Holmes Road Studios, Лондон, 2016, автор - Peter Barber Architects.


8. Swanston Square Apartment Tower, Мельбурн, 2014 року - складний архітектурний підхід з використанням монохромности і геометрії дозволили компанії "ARM" зобразити портрет на будівлі.

9. Маркталь Роттердам, Нідерланди, 2014 рік, від MVRDV.


10. Australian Institute of Aboriginal and Torres Strait Islander Studies (Австралійський інститут досліджень аборигенів і жителів островів Торрес Стрейт), 2001 г. - ще один проект архітектурного бюро "ARM". За словами Фурмана, це «перевернута чорна версія вілли Le Corbusier's Villa Savoye».

«Музей в цілому побудований з безлічі шарів символічного змісту і сенсу, починаючи з першої лінії, до райдужного змія з історії аборигенів Dreamtime, булевих струн, прапорів, тексту, шрифту Брайля і т. Д.», - висловив своє захоплення цією будівлею в стилі постмодернізму Адам Натаніель Фурман.

Поділитися:
Схожі статті