Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Переможці конкурсу A 'Design Award 2017

13.03.2018

Італійська премія міжнародного формату A'Design Award - це спеціалізований конкурс дизайну архітектурних проектів, спроектованих архітекторами або дизайнерськими бюро по всьому світу, щоб виявити кращих дизайнерів з усіх дисциплін і у всіх країнах. Конкурс створено з метою розвитку суспільства, науки, дизайну, творчості та технології.

Перемога в конкурсі обіцяє славу, престиж, суспільне і міжнародне визнання завдяки нагороді "A'Design Prize", а також включення у Всесвітній Рейтинг Дизайну (World Design Rankings) з доступом до маркетингових і PR засобів.

A'Design Award 2017 оцінила кращих в декількох категоріях, ось список переможців:

Проект «Павільйон встає місяця», який переміг в номінації «Архітектура, будівництво та дизайн будинків», розробило китайське дизайнерське бюро Daydreamers. Автори приурочили свою роботу до щорічного фестивалю «Середина осені». Павільйон виконаний з тисячі пластикових пляшок, які символізують традиційні китайські ліхтарики.

Отримали приз в категорії «Дизайн виставок і інтер'єрів» архітектурне бюро DaE international design з Тайваню за свою роботу над Арт-центром Lotus Square, який знаходиться в центральному парку міста Чжухай. Будівля виконали в футуристичному стилі з енергоефективних та екологічно чистих матеріалів. На даху арт-центру зростає справжній газон, а більшість приміщень має панорамне скління.

Команда архітекторів з Італії Noa перемогло в категорії дизайну готельних комплексів. Вони провели реновацію готелю Hubertus в Доломітових Альпах, доповнивши його дизайн новими природно-деревними елементами, що зовні нагадують великі бамбукові палиці, і розкішним басейном.

Приз за "Дизайн вуличних меблів" отримали архітектори Карлос Мартінез і Піпілотті Ріст за свій проект City Lounge, вони створили в міському просторі Санкт-Галлена в Швейцарії міську лаундж-зону. В основі концепції кімната, «вивернута навиворіт»: всі меблі знаходиться прямо на вулиці, а фасади навколишніх будинків замикають зону на зразок стін.

Також одним з переможців в категорії «Архітектура, будівництво та дизайн будинків» стала побудована Grotto Sauna (сауна-грот) авторства канадського архітектурного бюро Partisans. Сауна була побудована з дерева з використанням технологій тривимірного сканування і моделювання.

Автори активно використовували у внутрішньому інтер'єрі округлі і синусоїдного форми, які не тільки покращують циркуляцію повітря, але і зовні нагадують стіни озерних гротів і печер. У той же час простий прямокутний фасад з темної деревини добре вписується в навколишній прибережний ліс.

Проект норвезького архітектурного бюро Snorre Stinessen, який переміг в номінації «Архітектура, будівництво та дизайн будинків», являє собою міні-готель з декількох номерів-кабінок, виконаних зі скла, деревини і алюмінію. Готель розташований в мальовничому місці в норвезькій комуні Стейг на скелястому березі. У кожному номері вміщаються тільки ванна кімната, мініатюрний обідній стіл і ліжко.

У тій же номінації призове місце зайняв проект фінської фірми Avanto Architects. Вони теж побудували сауну, але, на відміну від відокремленого грота Partisans, їх робота зведена на публічному пляжі і поєднана з рестораном.

Сауна побудована з більш ніж 4 тис. Соснових дощок. Розташування дощок у формі ступенів одночасно зменшує фасад будівлі, дозволяючи йому органічно виглядати і на кам'янистому узбережжі.

Поділитися: