Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Pantone назвав головний колір 2018 го року

05.01.2018

Щорічно на початку грудня Дослідницький Інститут Кольори Pantone, оголошує головний колір наступаючого року. Перш ніж оголосити той чи інший колір, експерти інституту проводять дослідження з виявлення настроїв в суспільстві, соціальних і культурних тенденцій, бажань і прагнень споживачів, аналізують зміни в їх колірних перевагах, аналізують тенденції того чи іншого кольору в різних видах мистецтва. І тільки на підставі зібраних даних, робляться висновки про те, чого саме хоче споживач, і який колір буде в моді в майбутньому році.

На зміну зеленого кольору 2017 року надійшла ультрафіолет, на сайті інституту Pantone він називається Ultra Violet під номером 18-3838. Виконавчий директор Pantone Леатріс Ейсман пояснила вибір так: «Ми живемо в той час, коли людям особливо важливі винаходи і гра уяви. Від досліджень нових технологій і пристроїв Галактики до винаходу нових форм художньої виразності і духовних пошуків - інтуїтивний ultra violet освітлює шлях до нового ».


Колір ультрафіолет можна охарактеризувати як змішання спокійного синього і бурхливого червоного відтінків.
З слів самої Леатріс Ейсман, яка є головою комітету, що вибирає колір року: «Колір року - це не повчання і не запуск тренда на орбіту. Це фіксація духу часу, вираз настроїв і бажань споживачів ».


Проте, вплив заяви Pantone на світове співтовариство величезна. Потрібно відзначити інформацію від Pantone чекають не тільки в індустрії одягу, а й у всіх інших сферах, пов'язаних з дизайном і декором, кожен хоче виробляти товар, будь то плаття, ліжко або текстиль, який буде цікавий для потенційного покупця. Це зовсім не означає що виробники почнуть випускати свою продукцію виключно в одному кольорі ультрафіолет. Зазвичай запускається виробництво малої частини продукції в обраному інститутом кольорі, а основна маса товарів виробляється в кольорах, які будуть вдало з цим кольором поєднуватися.

В індустрії дизайну зміни зазвичай відбуваються не так швидко, як в світі моди, але з початком нового 2018 роки вже навесні ви зможете підібрати меблі і предмети декору з нових колекцій в новому трендовом кольорі ультрафіолет.

Поділитися: