Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Помилки при оформленні інтер'єру в змішаних стилях

23.01.2018

Вибір стилю для оформлення інтер'єру в великому заміському будинку можливо буде простішим, ніж вибір стилю в маленькій одно- або двокімнатній квартирі багатоквартирного будинку. Так що вражають своєю розкішністю і екстравагантністю стилі ампір, рококо або бароко чудово виглядають в приміщеннях з високими стелями, де можна повісити великих розмірів люстру і встелити підлогу мармуром, а в оточенні таких же мармурових колон розставити статуї.

У маленькій квартирі часто можна зустріти інтер'єр з суміщеними стилями, що виглядає неорганічно і наляпісто. Можливо господар не зміг визначитися однозначно зі стилем інтер'єру або не було можливості звернутися до іменитим дизайнерам, але найчастіше спрацьовують стереотипи і віджилі себе упередження про багате оздоблення свого житла.


Розглянемо ТОП нюансів, які в маленькій квартирі можуть бути помилкою в інтер'єрі і як їх можна "обіграти".
1. Більше золота.
Зрозуміло, в інтер'єрі справжнього золота присутнім не буде, це усталений стереотип довести свій статус через велику кількість жовтих і блискучих речей під гламур і розкіш. Пофарбовані в золото набалдашники на ліжку або схожі на Swarovski блискітки на люстрі можуть швидко потемніти, а в занадто різнобарвному інтер'єрі золото буде зайвим, тому що зіллється з усією гамою кольорів, створюючи вигляд захаращеності. Жовті стіни, які вам здаються золотими, в погано освітленому приміщенні без сонячного світла будуть виглядати тьмяними і нудними.
Вихід - перейти від великої кількості надмірного золота до елегантності.

Золото допускається у вигляді латунних і непомітних золотих елементів світильників або меблів, прекрасно виглядає в білому і бежево-кремовому кольорі класичного інтер'єру, відтіняючи і доповнюючи колірну гамму, будучи ненав'язливим і ледве вловлює компонентом, що підкреслить елегантність апартаментів.
2. Надмірно великих розмірів люстра.


Пережиток минулих років - це стереотип, чим масивніше люстра, тим багатшими інтер'єр. Але нюанс у тому, що велика люстра чудово поєднується в інтер'єрах бароко або ампір і виключно за наявності високих стель, а ось в маленькій квартирі з низькими стелями люстра ускладнює атмосферу, що не додає комфорту і не завжди є найвдалішим рішенням щодо висвітлення всієї кімнати.


Вихід - продумати освітлення рівномірно розподілене по всій площі квартири.

Точкові світильники на підвісній стелі - більш виграшний варіант для маленької квартири.
3. Декорування візерунками та орнаментами.
Якщо ви оформляєте квартиру в марокканському стилі, то все візерунки східного типу будуть доречними.

Якщо ви змішуєте геометрію ар-нуво з античними орнаментами і східними візерунками, з декораціями і малюнками інь-янь або шинуазрі, то враження буде неоднозначним.
Вихід - дотримуйтеся в інтер'єрі однієї стилістики візерунків.
4. Зайва кількість предметів в інтер'єрі.
Також одне з упереджень - чим більше м'яких меблів, тумбочок, стелажів або шаф - стінок, тим багатше виглядає інтер'єр.
Вихід - грамотно розподіліть акценти в предметах декору і розстановці меблів, щоб порядок переважав над хаосом.

Кожен предмет інтер'єру повинен займати своє місце і виконувати свою функцію, а також поєднуватися із загальною стилістикою інтер'єру. Навіть якщо ви не прихильник мінімалізму, остерігайтеся захаращеності, який позбавляє відчуття комфорту.
5. Складні стилі інтер'єру античності і епохи Відродження.
Рококо, ренесанс, готика і ампір - дивовижні стилі інтер'єру, які вимагають ретельно продуманого дизайну заздалегідь, бажано ще на стадії проектування будівлі. Ці стилі "люблять" великий простір, "розкриваються" при високих стелях і найголовніше - високої якості матеріали, а також декор з рідкісних дизайнерських колекцій, які підкреслюють такі стилі.

Меблі в стилі ренесанс буде сильно виділятися в бетонних конструкціях лофт або гранжу, а в присутності пластика, лінолеуму та інших матеріалів економного сегмента зовсім втратить свою особливість. Також і колони в спальні площею 12 кв.м. будуть зайвими.


Вихід - перш ніж відтворити, наприклад, готику в інтер'єрі, підбирайте спочатку для покупки апартаменти з архітектурою, виконаною в готичному стилі, готичними вікнами, арками і колонами.

Поділитися: