Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Ортопедичні дивани матраци і ліжка в Києві

20.10.2018

Чому варто купити ортопедичні дивани і ліжка в Києві і як вибрати відповідні моделі?

При організації зони відпочинку дуже важливо подбати про те, щоб придбана м'які меблі були не тільки красивою і зручною, але й безпечною для здоров'я відпочиваючого на ній людини. Саме тому рекомендується купувати ортопедичні дивани, ліжка або матраци. Чим вони відрізняються від подібних предметів меблів без ортопедичних властивостей, і що потрібно знати при виборі, ми розглянули в даній статті.

Чим відрізняються ортопедичні ліжка і інша подібна меблі?

Головні переваги ортопедичних матраців - їх анатомичность і надання лікувальної дії. Багатошарові пружинні і безпружинні системи локально реагують на вагу тіла людини, забезпечуючи правильне положення хребта, розслаблення м'язів і виключення неспокійного сну. Відповідно, у відпочиваючих не затечуть окремі частини тіла, а кровообіг не буде порушено.

Що стосується ортопедичної меблів (ліжок і диванів), то у них цими самими особливими властивостями володіють їх підстави. Вони виступають своєрідною опорою для матраца, тим самим посилюючи сприятливу дію на хребет і забезпечуючи комфортний відпочинок. Купуючи звичайну ліжко, багато хто стикається з тим, що дошки фанери або ДСП, укладені в підставі, досить швидко продавлюються, а матраци втрачають свою колишню форму ( «здуваються», набувають вм'ятини в тих місцях, де людина найчастіше лежить, і т. Д .). Якщо ж купити меблі з сучасним ортопедичним підставою, конструкція гарантує:

  • помірну жорсткість, необхідну для здорового сну;
  • забезпечення правильного положення тіла під час відпочинку;
  • пропорційний розподіл навантаження;
  • посилення ортопедичних властивостей матраца.

Іншими словами, і матраци, і ліжка (або дивани) повинні бути ортопедичними. Це запорука того, що ваше тіло буде повністю розслаблене під час короткочасного відпочинку або повноцінного сну. Особливо важливо підібрати відповідну меблі для дитини. Зростаючий організм вимагає пильної уваги, адже від правильності сну будуть залежати і його стан здоров'я, і постава. Дитячий ортопедичний диван найчастіше передбачає все, що потрібно для маленького відпочиваючого, в той час як дитячі ліжка з ортопедичним матрацом комплектуються не завжди.

Як вибираються ортопедичні дивани для дітей і дорослих?

Купити ортопедичний диван-ліжко в Києві доцільно і для дитячої, і для спальні, і для вітальні. Такий предмет меблів займає мінімум місця, виглядає сучасно, а функцій передбачає набагато більше, ніж звичайне ліжко. Вибираючи відповідні ортопедичні дивани в Києві, звертайте увагу на такі параметри, як:

  1. Повітропроникність. Незалежно від того, йдеться про ортопедичний матрац в дитячу ліжечко або про матрац дивана для дорослих, він повинен повноцінно пропускати повітря і забезпечувати ефективне відведення вологи. Таким чином можна нормалізувати мікроклімат, що особливо важливо для людей, яким знайома проблема підвищеного потовиділення під час сну.
  2. Міцність. Диван-ліжко не прослужить вам довго, якщо його підстава буде виготовлено з матеріалів низької якості: ламелі повинні бути виконані з масиву дерева (наприклад, бука). У той же час у меблів повинен бути міцний корпус (особливо якщо мова йде про важкий ортопедичний диван акордеон) і стійкі ніжки.
  3. Безпека. Багато виробників вже давно почали випускати меблі з округленими кутами, що мінімізує ризик отримання травми. Особливо актуальне це питання при облаштуванні дитячої.
  4. Ергономіка. У невелику кухню можна поставити кутовий диван з ортопедичним матрацом, який буде виконувати відразу кілька функцій: він стане хорошою альтернативою стільців і в той же час організовує додаткове спальне місце для гостей. У вітальню або спальню, в свою чергу, можна поставити викочування диван прямий конфігурації. У нічний час у вас буде повноцінне двоспальне місце для відпочинку, а вдень - компактний диванчик.
  5. Екологічність. Вибираючи між меблями з сертифікатами, що підтверджують екологічну безпеку, і моделями без подібної документації, завжди віддавайте перевагу першим, оскільки від цього безпосередньо залежить ризик нанесення шкоди вашому здоров'ю.

Як вибрати ортопедичне ліжко?

В цілому, варто дотримуватися озвучених вище рекомендацій, однак крім цього дуже важливо приділити увагу особливостям ортопедичного підстави ліжка, а саме:

  1. Відстані між ламелями. Стандартом вважається 6,5 см, однак це підходить лише для односпальних ліжок при навантаженні до 100 кілограм. Якщо мова йде про двоспальне меблі, розглядаються моделі з модифікаціями XL (4,5 см) або XXL (2,5 см), які витримують загальна вага до 130 кілограм. При граничному навантаженні близько 150 кг і вище варто розглядати ліжка з мінімальним відстанню між ламелями, а також поперечної перемичкою в підставі і додатковою парою ніжок.
  2. Ширині ламелей. Ліжко з широкими ламелями в підставі (5-7 см) коштуватиме недорого, проте, як показує практика, гірше сприймати навантаження, може скрипіти і з часом сильно деформуватися. Оптимальний варіант - підстава, у якого більше ламелей, але вони вузькі (3-4 см). Воно буде більш гнучким, а відповідно, і зносостійким, не кажучи вже про стримування скрипів.
  3. Можливості розібрати підстава при переїзді. Будь-яка стаціонарна або розкладне ліжко з ортопедичним матрацом може постраждати при перевезенні, тому якщо ви часто міняєте місце проживання, має сенс замовити меблі з розбірним підставою. Таким чином транспортувати велику ліжко буде набагато простіше, а зашкодити її буде практично неможливо.

Ціни на меблі, природно, будуть залежати від даних характеристик, однак в цьому питанні не варто економити, адже ви ризикуєте не тільки своїм здоров'ям, але і ймовірністю швидкого зносу вироби. Єдиний хороший варіант зберегти свої гроші - розглядати в якості альтернативи європейської продукції матраци українського виробництва.

Про що слід пам'ятати при виборі матраца?

Перше, з чим потрібно визначитися - це тип ортопедичного матраца: вони можуть бути пружинними або безпружинні. Пружинні моделі з ортопедичними властивостями можуть бути оснащені лише блоком незалежних пружин, поміщених в окремі мішечки, які потім зшиваються один з одним. Такий матрац буде досить еластичний і ідеально підлаштовується під тіло людини. Якщо ж мова йде про безпружинні моделі, то в якості наповнювача у них може виступати:

  1. Натуральний латекс. Вважається найкращим матеріалом за всіма параметрами. Пориста структура латексу забезпечує хорошу циркуляцію повітря і природним чином розподіляє зони ступеня жорсткості. Дитячі ортопедичні матраци в ліжечко часто наповнюються саме цим матеріалом, проте і в лінійках матраців для дорослих він часто застосовується.
  2. Штучний латекс. Це хороша альтернатива натуральному матеріалу, яка практично йому не поступається, а за ціною обходиться ще і значно вигідніше.
  3. Пінополіуретан. Диван-ліжко акордеон з ортопедичним матрацом часто передбачає саме цей матеріал в якості наповнювача, оскільки він гарантує стійкість до навантажень до 150 кілограм. Це відмінний варіант для дорослих, підлітків і дітей, у яких спостерігаються симптоми захворювань або проблеми з хребтом.
  4. Кокосове волокно. Найчастіше застосовується при виготовленні досить жорстких меблів. Розкладні дивани з ортопедичним матрацом такого плану відрізняються прекрасними характеристиками міцності і пружністю.

Крім того, звертайте увагу на габарити вироби, і перш ніж купувати матрац, зніміть мірки зі свого ліжка, щоб не помилитися з розміром.

Намагайтеся не економити на матраці, а якщо вже ваш бюджет обмежений, краще зайти в розділ розпродажів і подивитися, яка акція дозволить вас заощадити при покупці якісного виробу. Київ запропонує вам широкий асортимент доступних, але безпечних для здоров'я товарів, а знайти і придбати їх можна на онлайн-платформі 4room.

Поділитися:
Схожі статті
Товари з вітрини