Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Огляд сучасних колекцій в стилі шинуазрі

11.06.2019

Шинуазрі, як відгалуження і доповнення до стилю рококо, з'явився в європейських будинках знаті в 17 столітті.

Основні характеристики і відмінності цього напрямку в дизайні ми докладно висвітлювали в нашій попередній статті «Стиль шинуазрі в інтер'єрі», а зараз хочемо надати вам огляддизайнерських колекцій, що випускаються в цьому стилі в наші дні.

У нашій сучасності стиль шинуазрі знайшов відгуки в серцях іменитих будинків моди і дизайнерів. Елементи шинуазрі заграли іншими фарбами в колекціях класичних меблів і аксесуарів.

Білий фарфор з розписом кобальтом. Даний розпис можна наносити на різну поверхню. Сьогодні багато модних будинків надають вишуканість шинуазрі своїм колекціям порцеляни.

 

Чайник і чашка Chinoiserie, колекція Tercentenary, Meissen

Китайська ширма найяскравіший символ даного стилю. Ширма додати ексклюзивності в Ваш інтер'єр. Сьогодні широко представлена в колекції Sotheby's.

Антикварная ширма, Sotheby’s.

Шпалери в стилі шинуазрі. Неповторні поєднання драконів, птахів, сакури, гілки, пейзажі часто можна зустріти у таких відомих європейських виробників De Gournay, Paul Mongomery, Cole & Son.

Детальніше про вишуканість колекцій De Gournay ми описували в нашій статті «Ботанічні принти і екзотичні візерунки - тренд 2018 року».

Шпалери China Trade, ручний розпис, вишивка, колекція Avebury, Fromental.

Меблі з орієнтальним акцентом. Щоб краще зрозуміти, якою має і може бути меблі в стилі шинуазрі, вивчіть культові колекції Chippendale.

Сучасні ж стилізації можна знайти в колекціях Armani Casa, а також Ralph Lauren.

 

Крісло Chinoiserie, колекція The Milling Road, Baker.

Розписні панно. Завдяки китайському стилю ми бачимо поєднання диких птахів, квітів, природи на витончених шовкових полотнах. Іноді доповнюються вишивкою і використовуються, як шпалери. В наші дні розкішні панно випускають de Gourney, Fromental, Gracie, Paul Montgomery.

У цифрову еру ми можемо бачити, як створюються ці предмети інтер'єру, як здійснюється таке нанесення орнаментів. Це все ціла магія китайського живопису в характері рококо, яка збереглася до наших днів.

Тарілка Chinoiserie Green Jasper Conran, Wedgwood.

Дзеркало Phoenix в стилі «чиппендейл», Scully & Scully.

Настільна лампа, фарфор, Ralph Lauren Home.

Стиль шинуазрі багато століть надихав і буде надихати дизайнерів і творчих особистостей на створення нових шедеврів, адже східна культура несе в собі особливий зміст і філософію.

 

 

 

 

 

Поділитися:
Схожі статті