Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Облицювання кухонного фартуху

12.09.2018

У сьогоднішній нашій статті ми поділимося з вами своїм ідеями як оформити кухонний фартух, з перевагами і недоліками кожного способу.
1. Мозаїка.
Мозаїка - дуже поширений і яскравий декор для стіни на кухні під ящиками кухонного гарнітура. В даному випадку важливо підібрати малюнок і орнамент мозаїки, щоб вона, хоч і була яскравим акцентом, але не виділялася із загальної концепції дизайну кухні. Тому що досить часто мозаїка є самим строкатим елементом цієї кімнати, а кухонні фасади тоді виглядають блідо. Також одним з делікатних моментів є якісна робота з затирання швів, для якої потрібен професійний майстер своєї справи.
Панно з мозаїки на кухонному фартусі
Якщо мозаїка різнобарвна або протилежно різного кольору, чорно-біла, наприклад, то підхід до затірки подвійно складний. Як один з вдалих рішень в даному випадку - підібрати плитку, яка імітує красиву мозаїку.

Мозаїка на кухонному фартусі у вигляді бджолиних сот, проект «Wurster House Addition & Renovation» дизайнера Jennifer Weiss.
2. Облицювання стін керамічною плиткою.

Проект студії TS Design в особі Тараса Безрукова і Стаса Самковіча.
Найпопулярніший вид облицювання кухонного фартуха. Тут можна дотримуватися різної стилістики, підбирати плитку, яка імітує глянцеву поверхню мармуру, створювати геометричні візерунки, хвилі, квітковий мотиви і міфологічні сюжети у вигляді декоративного панно.
3. Оформлення стін на кухні смальтою.
Смальта - запечена суміш металу і кольорового скла, що імітує блискуче скло або перламутр. Це найдешевший спосіб оформити на кухні фартух, але він також має особливий підхід до затірки швів, для якої підходить тільки епоксидної смоли.
4. Скляні панелі з ефектом 3D.
Це сучасний і досить практичний спосіб оформлення стін на кухні. Скло піддається легкому очищенню, можна вибрати абсолютно різний малюнок на склі, навіть з ефектом об'ємної 3D-графіки.
5. Декорування кухонного фартуха натуральним каменем - оніксом, мармуром, травертином.
М'які і пористі кам'яні породи краще не використовувати для кухонного фартуха, тому що вони здатні вбирати жир і харчові рідини, як соки і вино, а ось мармур і граніт - універсальний камінь, що дозволяє створювати красиві і розкішні інтер'єри. Мармур створює не тільки унікальну структуру і фактуру стін, а й особливий настрій, єднання з красою природи в своєму будинку.
6. Фарбування стін в один тон.
Часом обмежуються простий фарбуванням стін в кухні, при цьому слід обробити стіну протигрибковими засобами.
7. Облицювання фартуха штучним каменем.
Це дозволяє домогтися відсутності стикувальних швів і безшовне з'єднання зі стільницею, вибрати будь-яку текстуру: кам'яну, під цеглу, гладку без нерівностей, а також матеріал зносостійкий і практичний в застосуванні.

Поділитися:
Схожі статті