Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблевий гігант відсвяткував свій ювілей новою серією

02.08.2018

IKEA випускає серію меблів, яка буде включати їх твори меблів з колекцій, починаючи з 1950-х по 2000-і роки, в честь свого 75-річчя.
З моменту свого заснування в липні 1943 року компанією Ingvar Kamprad на околиці Älmhult, Швеція, перетворилася з невеликого бізнесу «під управлінням підлітка на велосипеді» в найбільший в світі меблевий роздрібний бренд IKEA. В ознаменування свого ювілею шведський меблевий гігант буде повторно представляти деякі зі своїх найпопулярніших і знакових продуктів за останні 75 років в трьох різних колекціях.
Меблева компанія IKEA повторила в трьох колекціях свої класичні продукти.
Названі серією Gratulera, в них будуть представлені переосмислення меблів, освітлення та посуду IKEA з 1950-х по 2000-і роки, включаючи такі продукти, як перший диван Klippan і крісло Ekenäset.
«Кожен запуск відрізняється від попереднього, що означає його період часу: з темного дерева з класичним виразом, в дуже грайливий стиль з контрастними кольорами, а потім в більш природний зі скандинавськими лісами і яскравими квітами», - сказала креативний директор IKEA Карін Густавссон. «Деякі з продуктів - це вже предмети вінтажних меблів!», - продовжила вона. «Я все ще купую вантажу IKEA на аукціонах і старих магазинах. І я бачу людей, що мають таке ж прагнення до нашої історії і спадщини ».
У ретро епоху 1950-1960-х роках меблі виготовлялася в більш темних натуральних відтінках і класичних лініях. Тому в колекцію входив столик компанії Lövet 1956 року - перший плоский стіл, який зараз перепроектований і перейменований в Lövbacken в 2013 році. Тристоронній бічний стіл має стільницю з шпону тополі і три ніжки з бука золотого кольору.
Колекція 1970-х і 1980-х років включає яскраві елементи. Ці «золоті старички» були обрані ІКЕА власноруч і вироблені в обмеженій кількості. Також включає і відомий м'який диван Klippan.
«Диван Klippan був одним з перших доступних диванів, це ікона свого часу», - вважає Карін Густавссон. «А в 90-і роки ми перейшли на більш природне вираз і максимальну екологічність», - додала вона. «Я думаю, що наша скульптурна меблі завдяки нашим дизайнерам Джілліс Лундгрену і Томасу Санделл чудова. Дизайн багатьох популярних наших моделей, яких багато хто бажав ще в той час, тепер стане доступним в нових вантажних колекціях IKEA ».

Поділитися:
Товари з вітрини