Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Магія дзеркал в інтер'єрі

15.12.2017

Дзеркало - красивий предмет інтер'єру і невід'ємний декоративний аксесуар для створення комфортної атмосфери в будинку. Дзеркала розширюють дизайнерські можливості, виправляють існуючі недоліки приміщення, наприклад, додають світло і простір в кімнату, а також підкреслюють особливість ваших улюблених речей в будинку.

Щоб вибрати дзеркало, дотримуйтесь двох простих правил - відразу визначитеся з роллю для чого вам дзеркало і де воно буде знаходитися в вашому домі, і друге - вам повинно подобатися своє відображення в цьому дзеркалі.

Дзеркала вирішують різні завдання, в залежності від категорій:

• настінні - збільшують розміри кімнати,

• настільні - зручний аксесуар і оригінальний елемент декору,

• стельові - збільшують розміри приміщення за рахунок оптичного збільшення стелі,

• навісні - за рахунок регулювання кута нахилу можна направляти дзеркала на певні зони і збільшувати або зменшувати простір в кімнаті.

Дзеркала можуть мати абсолютно різні форми, найпопулярніші: круглі, у формі еліпса, квадратні, прямокутні, абстрактна композиція дзеркала, що складається з декількох дрібних частин різної форми.

Поради від дизайнерів із застосування дзеркал:

  • Якщо ви розмістите дзеркало навпроти настільних світильників, свічок або ламп, кімната стане подвійно світліше і просторіше.
  • Буде дуже оригінально повісити дзеркало навпроти стіни з кімнатними квітами або зеленими фотошпалерами, картинами з пейзажами, ікебану, кошиками з фруктами - це створить атмосферу затишного літнього саду.
  • Можна стилізувати дзеркало під вікно, тобто створити йому штучний підвіконня і раму, щоб візуально з'явилося відчуття того, що є ще додаткове вікно, - це додасть в приміщення більше простору і сонячного світла.
  • Не можна ставити дзеркало у джерел тепла, це може привести до того, що дзеркало потьмяніє або почне псуватися амальгама. Для того, щоб зберегти дзеркало в ідеальному стані, змішайте розчин скипидару з розтопленим воском, протріть зворотну сторону дзеркала і заклейте фольгою.
  • За даоської практиці фен-шуй не можна розміщувати дзеркала в спальні напроти подружнього ліжка, а також біля дитячого ліжечка.
  • Дзеркала виглядатимуть естетично і дорого, коли вони оформлені в красивому обрамленні, наприклад, в фігурної металевому або дерев'яному, головне підібрати матеріал рамки відповідно до вашим стилем інтер'єру.
  • Мити дзеркала потрібно спеціальними засобами для догляду за вікнами і дзеркалами.

Дзеркала, крім того, що виступають оригінальним елементом декору і прикрасою будинку, виконують важливу функцію, вирішуючи дизайнерські завдання по оптимізації простору при створенні інтер'єру.

Поділитися: