Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Хто такий дизайнер інтер'єру?

03.12.2017

Професія дизайнера інтер'єру в даний момент вважається модною, сучасною і до кінця незрозумілою. Для багатьох цілком зрозуміло, що роблять будівельники, штукатури, теслі, сантехніки, електрики, а ось дизайнер інтер'єру здається потрібним як атрибут статусу тільки мільярдерам для їх розкішних маєтків.

Насправді дизайнери існували в усі віки, просто ці знання про інтер'єр і декор поєднували в себе майстри супутніх професій - архітектори, скульптори і художники, і називалися вони просто майстрами або художниками. Представники знаті запрошували працювати таких майстрів удосконавлювати свої палаци і маєтки.

В епоху Відродження в італійських містах Флоренції і Сієні цінувалися майстри декоратори і ресторатори, які змінюють античні види палаців на стиль бароко. Першим дизайнером можна назвати Леонардо да Вінчі, саме він почав користуватися кресленнями як інструментом проектування, тобто дизайнерською проектною графікою.

Офіційно дизайнери інтер'єрів з'явилися в 20-х роках минулого століття, коли з'явилися перші вищі навчальні заклади, що готують художньо-технічних майстрів в Англії, Німеччині та Росії.
Сьогодні дизайнер - це художник з інженерними знаннями і естетичним мисленням.

До його компетенції належить:
- володіння графічними програмами, щоб створити комп'ютерну 3D-візуалізацію інтер'єру,
- знання історії архітектури і дизайну, історії і особливостей-відмінності стилів інтер'єрів,
- ергономіки,
- психології кольору,
- стежити за новинками, що випускаються на ринку оздоблювальних матеріалів, щоб зуміти грамотно підібрати по каталогах,

- знати асортимент меблів і елементи декору і, іноді за запитами клієнта, вміти розбиратися в предметах мистецтва і розкоші,
- виникають в законодавство і спостерігати за змінами в ньому,
- а також найголовніше - це вміння організувати реалізацію проекту в цілому.
При цьому, дизайнер інтер'єру повинен бути комунікабельним і меть почуття смаку.

Спочатку при будівництві будинків потрібно масштабне і детальне бачення всього проекту в цілому. Адже дизайн - це не тільки ідея, це проектування, в якому все має бути розсудливо прораховано - як буде організований ваш простір, як буде розподілено освітлення, як облаштувати естетично красиво усі елементи декору і як створити приємну обстановку, яка відображатиме саме вашу картину світу, від всього цього буде залежати ваше сприйняття комфорту у вашому будинку.

Зараз спеціалізації дизайнерів розділяються ще на ландшафтних дизайнерів, дизайнерів промислових підприємств, декораторів і дизайнерів інтер'єрів.

Поділитися: