Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Космічний інтер єр бібліотеки в Китаї

05.02.2018

У Китаї в місті Тяньцзінь відкрилася бібліотека, яку однозначно можна вважати однією з найбільш незвичайних в світі не тільки бібліотек, а й самих унікальний будівель планети. Екстравагантна архітектура і незвичайний дизайн інтер'єру в космічному стилі спроектовані у вигляді міжгалактичної станції або інопланетного корабля: лідируючий білий колір з блакитними або фіолетовими відливами завдяки підсвічуванню, ультрасучасні світильники, що висвітлюють космічний стелю сферичної форми, плавні лінії поверхів бібліотеки нагадують фантастичні будівлі майбутнього з голлівудських фільмів.


Футуристична бібліотека Tianjin Binhai Library займає територію в 33700 квадратних метрів і складається з 5 поверхів, на яких компактно розташовано близько півтора мільйонів книг. Одночасно поверхи бібліотеки виступають як величезний читальний зал, зручно взяти книгу і відразу ж її читати.

Також бібліотека оснащена комп'ютерними класами та конференц-залами на верхніх поверхах, офісами, а на самому верху, на даху, передбачена відкритий майданчик для відпочинку.

Будівля культурного центру має на перший погляд просту геометричну форму прямокутника, при цьому засклений фасад відображається у вигляді величезного ока, в зіниці якого - запалена світлом велика конструкція кулі.


Не дивно, що відразу ж з'явилася величезна кількість бажаючих постетіть це унікальне місце архітектурного і освітнього центру.

Для проектування і дизайну інтер'єру будівлі були запрошені фахівці з різних країн: архітектурне бюро Бернарда Чуми (Bernard Tschumi Architects) зі Швейцарії та студія MVRDV з Нідерландів. Міський муніципалітет поставив завдання перед архітекторами побудувати цей об'єкт в стислі терміни, встигнути закінчити в період до трьох років. І група цих дизайнерів успішно впоралася.

Справа в тому, що на рахунку як у архітектора Бернарда Чуми, так і студії MVRDV безліч грандіозних і футуристичних будівель в різних точках світу, наприклад, MVRDV побудувала в Роттердамі (Нідерланди) Market Holl, який є візитною карткою нідерландської архітектурної студії. У Парижі - Pushed Slab, в Південній Кореї - Chungha building і конструкція вежі Anyang Peak, а також інші випереджальні коли будувався в Нью-Йорку, Лондоні та Китаї.

А зведений концертний і виставковий центр Rouen Concert Hall and Exhibition Complex Бернардом Чуми продовжує дивувати весь світ.

Поділитися: