Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як правильно вибрати ванну

07.06.2018

На сьогоднішній день різноманітність пропонованих на ринку сантехнічних виробів величезна. Щоб правильно вибрати ванну, варто розрізняти ванни за якістю, матеріалами, брендам-виробникам і, природно, по заданих параметрах - формою і розмірами.
Ванни відрізняються матеріалами:
1. Чавунні ванни.
2. Сталеві.
3. Акрилові ванни - найпоширеніші в асортименті магазинів.
Переваги акрилу від чавуну і сталі:
- Акрил легше стали і чавуну за вагою;
- Досить пластичний матеріал, завдяки чому виходять плавні вигини і овали в формі ванни;
- Має низьку теплопровідність, що допомагає зберегти температуру теплої води під час купання;
- Легше догляд за поверхнею;
- У порівнянні зі сталлю має кращу звукоізоляцію.
З мінусів акрилу важливо відзначити легку деформацію до механічних пошкоджень і до занадто гарячій воді. Рада при покупці акрилової ванни - варто вибирати ванну з товщиною акрилу не менше 5 мм. Також бажано, щоб під час виробництва використовувалося скловолокно при армуванні ванни.
4. Кваріл. Ця унікальна технологія поєднання кварцу і акрилу розроблена відомим лідером ринку сантехніки Villeroy & Boch (Німеччина). З переваг над акрилом виділяють стійкість до подряпин, а також збереження початкової білизни кольору, не жовтіючи. Також виробник запевняє в особливому матеріалі поверхні, при якому не з'являються бактерії.
5. З штучного каменю. У пошуках вишуканої ванни з литого мармуру пам'ятайте, що ви купуєте ванну з мармурової крихти, з'єднаної зі смолою. Вам також можуть запропонувати ванну, вироблену насправді з кварцового піску і покриту лаком. Яскраві представники сегмента: бренди Riho (Чехія) і Marmorin (Польща).
6. З натурального каменю - мармуру, онікса поставляє ванни португальська виробник розкоші Boca Do Lobo, а також Maison Valentina.

Якщо вибирати ванну з безлічі брендів, варто звернути увагу на термін гарантії і історію розвитку самого бренду. Якщо багато виробників заявлені як європейські, відповідно ми і чекаємо від них високого європейського рівня якості. У той же час виробництво відомого бренду під гучною назвою цілком може знаходитися далеко не в Європі, а, наприклад, в Південно-Східній Азії або в сусідньому регіоні країни.
Бренди можна згрупувати за популярністю, а можна за тими характеристиками, які вони заявляють. З відомих пропонують акрилові вироби, ми бачимо Ravak (Чехія), Koller Pool (Австрія), Kolpa San (Словенія), Duravit (Німеччина), але також є і маловідомі Burlington (Великобританія), Tiffany World (Італія) і РАА (Латвія) .
Про те, як оформити дизайн ванної кімнати, пропонуємо ознайомитися в попередній нашій статті « Найоригінальніші ванні кімнати ».

Поділитися:
Схожі статті