Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єри в стилі гранж

16.12.2017

Стиль гранж зараз продовжує набирати свою популярність і втілюється креативними дизайнерами для створення інтер'єрів, в яких об'єднують простоту провінційних будинків з елегантним чином старої Європи. Інтер'єр в стилі гранж створює куточок, де царює спокій і затишок, а час уповільнює свій хід.

стиль гранж
Про появу стилю існує популярне оману, що гранж з'явився в США в кінці 80-х, і його асоціюють з молодіжною субкультурою бунтівників. Насправді гранж зародився ще в XIX столітті у французькій глибинці. Це пов'язано з місцевими багатіями і аристократами, які ховаючись від міської суєти, створювали свої нові притулку серед природних ландшафтів Провансу. Будинки обставлялися комфортно і лаконічно, в таких інтер'єрах простежувалася вишукана простота, розміреність і неквапливість.

грандж
Особливості стилю гранж:
- Меблі для інтер'єрів в стилі гранж підбирається плавних і гладких форм. Найчастіше меблі підбирається в світлих тонах. Допускається використання лаконічною плетених меблів. Основне завдання - підібрати меблі, яка буде виглядати антуражно, сюрреалістично або зовсім просто, непомітно.
- В стилі гранж простежується спокійна класика. У декорі не використовується ліпнина, позолота і різьблення, для стилю характерні простота і стриманість, але при цьому інтер'єри виглядають вельми респектабельно.

гранж
- Невід'ємний атрибут стилю - це кам'яна кладка, яку можна комбінувати з дерев'яними вставками. Кладка на стінах завершується не по лінії стелі, а обривається нерівними хвилями. Допускається облицювання стін матеріалами різного кольору і фактури.

стиль гранжгранж

- У декорі використовують натуральні матеріали: дерево, камінь, тканину будь-якої фактури і з будь-яким орнаментом. Основне завдання декору - це привнести в інтер'єр нотки старовини.
- Для обробки стелі використовуються дошки і балки з хорошого дерева. Дерево штучно состаривают для створення додаткового антуражу.

гранж
- Пол як правило сірого кольору, непомітний, з матеріалів використовують дерево, камінь або плитку.
- Правильне освітлення важливий атрибут стилю. Для освітлення кімнати у вечірній час передбачають наявність великої кількості люстр, бра, торшерів і настільних ламп. Для стилю характерні ковані елементи і лаконічні абажури. Світло повинен бути дуже м'який і розсіяний. Днем світло повинне безперешкодно потрапляти в кімнату через великі вікна. Вікна прикрашають простими шторами без ламбрекенів і рюшів.
- Загальна колірна гамма інтер'єру повинна бути без яскравих кольорів, перевага віддається натуральним кольорам білий, сірий, цегляний, кам'яний, і темні відтінки.

гранж

гранж

Стиль гранж цікавий, підійде для людей з будь-яким достатком, а головне створить у вашому будинку атмосферу артхаузу і екцентрічності.

Поділитися:
Схожі статті