Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єр в стилі арт-нуво

12.01.2018

Французький модерн в кінці 19 століття привів до появи нового неординарного декадентського стилю інтер'єру арт-нуво (ар-нуво).

З французької мови арт-нуво - "art nouveau" перекладається як "сучасне мистецтво", в Італії його ще називають Ліберті, в США - стиль Тіффані або студіо, а в Росії - модерн. Яскравими прикладами такого стилю виступають "райдужні" шедеври Антоніо Гауді - Ла Саграда Фамілія, Будинок Бальо, винні погреби Гуелля (Bodegas Guell) в Барселоні, спадщина Анрі Ван де Вельде, спроектовані ним будівлю Музею прикладного мистецтва в Дрездені і особняк, що став елітним рестораном Villa Еsche, а також роботи Федора Штехеля.

Музей сучасного мистецтва Анрі Ван де Вельде

Творчість Анрі Ван де Вельде

Стиль арт-нуво, що ввібрав в себе дух минулої промислової революції, досить радикальний і манірний.

Яскраво виражена асиметрія, облицювання плиткою, майолікові панно, круглі вікна, коване залізо, вітражі, візерункові шпалери з орнаментом - такі основи модерну арт-нуво.


Відмінною особливістю стилю Арт-нуво в інтер'єрі буде плавність ліній і вигинів меблів, сходів і вікон.

В інтер'єрі створюється казкова обстановка закручені сходи зі скляними, кам'яними або металевими сходами, круглі вікна з вітражами, екстравагантні незвичайної форми світильники, все блищить і переливається завдяки фаянсу, який використовують для обробки стелі та підлоги, ліпнина у вигляді витких квітів, в сукупності всі ці елементи створюють в будинку атмосферу чарівництва.


У стилі Арт-нуво яскравими фарбами розписується весь інтер'єр, починаючи зі стін, стелі і закінчуючи меблями. Тематика розпису дуже широка, в інтер'єрах можна зустріти малюнки з кучерявим херувимами, пишними дамами часів 19 століття, черепашками, трояндами з розкриваються бутонами, екзотичними птахами і геометричними фігурами.


Для декорування інтер'єру рекомендується використовувати безліч дзеркал різної форми, вази, а також статуетки і скульптури з мармуру або бронзи, а ось предмети антикваріату в такому інтер'єрі не будуть органічними, вони втратять на яскравому ексцентричному тлі арт-нуво свою естетичну роль.

Поділитися: