Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єр в марокканському стилі

24.12.2017

Яскравий, неповторний марокканський стиль в інтер'єрі, який часто називають і мавританським, і берберським за свою схожість з ними, - приголомшливе уособлення східної казки. Увібравши в себе всі барви Африки і Сходу, як африканська савана і східна пустеля, сяючий яскравим сонцем, марокканський стиль наповнений багряно-червоними, малиновими, абрикосовими, золотими, помаранчевими, теракотовими, бузковими тонами.

Свіжість і краса квітів, велика кількість розкоші і повноти світла моментально діє заспокійливо і розслабляючи, можливо тому багато європейських будинків дизайнери облаштовують в цьому стилі, згадуючи цей насичений аромат Сходу.


Перебувати в такому приміщенні дуже комфортно, тому що всі деталі інтер'єру продумані до найдрібніших подробиць. По-перше, в цьому велику роль відіграє просторе приміщення, а інакше арки і колони буде ніде розмістити, по-друге, це червоно-золотий колір інтер'єру, який створює домашню обстановку.


Фрески і незвичайна мозаїка в арабському стилі - головні відмінні риси марокканського стилю. Також відсутність високих меблів, наприклад, високої шафи або бібліотеки, навіть ліжка і пуфики будуть невисокими. Складати речі можна як в комоди, так і в скрині, також прикрашені різьбленням і орнаментами.

Атрибути стилю - розписна висока стеля, арочні і стрілчасті вікна, часто повторюють силует мечеті, стіни вкриваються мозаїкою, штукатуркою або плиткою, а плитка зі східними візерунками або орнаментом.

Плитка також може прикрашати і підлогу, і стелю. Дуже виграшно і контрастно виглядає в марокканському стилі поєднання мозаїчної плитки з натуральним деревом. Всі меблі повинні бути вирізьблені з натурального дерева, під замовлення, тому що знайти такі меблі в серійному виробництві для такого інтер'єру неможливо.

Велика кількість вишитих подушок, вишиті "золотими нитками" покривала і килими з дорогого текстилю: парча, оксамит або шовк, балдахіни на ліжках, овальні і фігурні дзеркала, безліч статуеток, а також високих красивих глечиків і підлогових ваз - все це вважається надмірним і пихатим для різних сучасних стилів, таких, як хайтек, гранж або модерн, але тільки не для марокканського стилю. Тут всі ці розкішні барвисті дрібниці будуть в самий раз і органічно доповнять візуальне сприйняття вітальні Шахерезади.

Екстравагантний і самобутній марокканський стиль в інтер'єрі буде цікавий творчим особистостям, а також мандрівникам, що полюбляють колекціонувати привезені сувеніри, і просто шанувальникам Сходу.

Поділитися:
Схожі статті