Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Будинок надрукований на 3D принтері

25.06.2018

Споруда нового повноцінного будинку з вітальнею, кухнею і спальної за один день - це сьогодні стало реальним за допомогою інноваційної технології друку будинку на 3D принтері. Ще зовсім недавно 3D принтери були маленьких розмірів і на них можна було друкувати тільки невеликі деталі, але сьогодні вже з'явилися по-справжньому величезні зразки, за допомогою яких будують будинки. Наприклад, для реалізації проекту, про який ми розповімо сьогодні, був використаний 3D принтер висотою 6 метрів, довжиною 37 метрів і шириною 12 метрів.
Надруковані на 3D-принтері будинку відповідають всім нормам і будівельним стандартам, які застосовуються для будівель з бетону. Друковані будинки будуються методом пошарового заливки бетону по тривимірному макету.
Друк будинків на 3D-принтері відкрила нові можливості для створення абсолютно будь-яких форм з бетону. Це дозволяє архітекторам втілювати в реальність свої найсміливіші рішення і проекти, друкувати за допомогою принтера деталі з бетону з ідеальною точністю. До переваг такого методу будівництва також варто віднести його економічність в порівнянні з традиційними технологіями.
Сьогодні ми розповімо про офісній будівлі площею 250 квадратних метрів, побудованому в місті Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати). Будівлю звели в центрі міста і назвали його «Офіс майбутнього» (Office of the Future). Це вважається перше в світі офісну будівлю, які побудували за допомогою технології 3D-друку.

Будівля відповідає всім санітарним і гігієнічним нормам, в ньому безпечно працювати і жити. У будинок підведені всі комунікації: електрика, вода, інтернет і встановлені системи вентиляції повітря. На сьогоднішній день в будівлі розміщується тимчасовий офіс Дубайського фонду майбутнього (Dubai Future Foundation), організації, яка виступила ініціатором даного проекту.

Будинок побудували за 17 днів, в будівництві було задіяно всього 19 чоловік. Для роботи 3D принтера уздовж контуру будинку були встановлені рейки, по яких рухався робот, накладаючи бетонну суміш. За роботою 3D-принтера стежив лише одна людина, інші робочі збирали будинок з надрукованих деталей і проводили інженерні комунікації.

Реалізація даного проекту обійшлася в 140 тисяч доларів, що за оцінками експертів приблизно на 50% дешевше зведення такого будинку традиційним способом.

 

Поділитися:
Схожі статті