Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дизайн бесідок або альтанок в літньому саду

09.07.2019

У наш стрімкий технологічний вік особливо цінується час в колі сім'ї або близьких друзів далеко від міського гамору, в гармонії з природою. Тому, плануючи ландшафтний дизайн прилеглої території заміського будинку, відразу передбачається зона відпочинку в літньому саду, дизайн бесідки або альтанки.

Сьогодні існує величезна кількість стилів і форм:

• від класичної альтанки - до східної пагоди;

• від відкритого літнього навісу - до закритої зимової споруди;

• від прямокутної дерев'яної споруди - до круглих і багатокутних кованих каркасних конструкцій.

 

Обираючи прийнятний варіант, слід враховувати:

• якість і функціональність;

• дотримання єдиного архітектурного стилю;

• гармонію з навколишнім.

Представляємо Вашій увазі кілька популярних стилів оформлення альтанок.

Сучасні альтанки в стилі Хай-тек виконані зі сталі і скла. Додатково обладнані кондиціонерами та іншою технікою, що сприяє комфортному сімейному відпочинку або вечері з діловими партнерами.

Альтанки в стилі модерн засклені з метою забезпечення захисту вишуканого внутрішнього інтер'єру з гіпсовою ліпниною і кованими елементами.

Класичні дерев'яні бесідки з простими формами, наприклад, в російському стилі, споруджені у вигляді терема з необроблених колод, бажано, без використання цвяхів. Простота і лаконічність внутрішнього інтер'єру у вигляді примітивних меблів, лляних фіранок. Або в українському стилі - з солом'яною стріхою і плетеного з лози огородження. Особливість даного стилю - натуральні матеріали і традиційні деталі інтер'єру у вигляді вишитих серветок, занавісок.

Альтанка в англійському стилі - це досить велика будова з черепичним дахом і дерев'яним каркасом в якості літнього варіанту, або фундаментальна конструкція з натурального каменю з колонами для зимового відпочинку. Підійде для оформлення прилеглої території будинку, побудованого в стилі старовинного замку.

 

Італійський стиль схожий з англійським, але його відмінна риса - ажурна решітка, яка прикрашає дерев'яну конструкцію. Ця альтанка буде не стільки функціональна, скільки вишукана і красива. Додадуть дух Італії колони по фасаду і скляні двері. Якщо дозволять розміри, ідеальним буде рішення павільйон-студія з об'єднаним функціональним простором.


Альтанка в німецькому стилі або стилі Фахверк - це масивне відкрите каркасне спорудження з дошок. Скандинавський дизайн альтанок схожий на німецький своєю простотою і масивністю. Відрізняється наявністю міцних огорож з дерев'яного бруса і стін.

Східні пагоди - це конструкції в китайському або японському стилі. Китайські бамбукові каркаси з безліччю елементів декору у вигляді прозорих фіранок, ліхтарів з червоними китицями, зручних красивих лавок із золотими елементами, круглого столика. Японські конструкції відрізняються спокійною добірністю ліній. Цікавим аспектом дизайну є багатоярусний дах.

Темні кольори, гладкі дерев'яні меблі, садові ліхтарі біля стін, мінімум декору у вигляді лляних штор і подушок, підібраних в тон. Альтанка у французькому стилі або стилі Прованс символізує куточок французького села. Стриманий декор без розкоші і пафосу. Натуральне необроблене дерево, натуральні штори на вікнах, диванчик з лози і пара стільців або крісел і безліч доглянутих рослин навколо альтанки.

Вибравши стиль оформлення альтанки, варто пам'ятати такі важливі моменти:

• додатковий функціонал: мангал, піч;

• освітлення альтанки і тераси до неї;

• ландшафтний дизайн навколо альтанки.

Поділитися:
Схожі статті