Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Квітучий сад на своєму балконі - цікаві рішення

07.05.2019

Як створити райський куточок у своїй квартирі, якщо є балкон або лоджія? Крім квітів на балконі багато людей вирощують декоративні лимони, лаванду, троянди, рукколу, авокадо, розсаду помідорів і огірків, адже це чудова можливість для садівників і любителів організувати невеличкий город прямо у себе вдома.

Існує безліч вдалих варіантів компактного і красивого розміщення рослин на балконі, і прикраси лоджії квітами й овочами.

Полиці для рослин
Стильні дизайнерські стелажі і полиці дозволяють розставити горщики з квітами і кашпо в кілька ярусів.

Дуже гарно виглядають полиці з дерева, кованого заліза, лаконічних тонких прутів і т.п.
Дерев'яні ящики
Ящики з дерева - стильний і одночасно практичний варіант для висадки квітів і рослин на балконі.

Вони красиво виглядають і дозволяють організувати навіть саму пишну розсаду. А ще в таких ящиках відмінно виглядають овочі, які ви можете вирощувати прямо у себе за вікном. Однак не забувайте, що такі ящики треба прокладати водонепроникним матеріалом (наприклад, щільним поліетиленом) перед викладкою землі.

Вертикальне озеленення кишенями
Вертикальне озеленення - це компактний, красивий і зручний спосіб розміщення горщиків з квітами. На стіну кріпиться спеціальне полотно з дерева або щільної тканини, куди за допомогою гачків або мотузки підвішуються горщики невеликого розміру.

Решітка для витких рослин
Кучеряві квіти - відмінний спосіб прикрасити балкон зеленню і можливість забезпечити їм брак кисеню поза кімнатою. Для цього встановлюють високу дерев'яну або металеву решітку, при цьому бажано вибрати грати із середнім розміром секцій, так рослинам буде зручно витися і рости вгору.

Підставки під горщики
У спеціальних магазинах можна знайти зручні підставки для різних рослин, в тому числі і в'юнків з вертикальними опорами. Такі підставки можуть бути оснащені коліщатками для зручності переміщення. Дуже стильно виглядають вертикальні підставки трикутної форми, під які можна розмістити дерев'яні ящики з розсадою або вьюнками.

Модульні конструкції
Модульна конструкція - особлива конструкція, що зовні нагадує шафу з безліччю відкритих скриньок. У ці скриньки засипається земля, куди можна висаджувати квіти або домашні овочі. Таку шафу можна також закріпити на стіні, якщо є достатньо вільного місця. В якості модульної системи може бути використаний старий комод. Для просторих лоджій можна вибирати комбінації різних типів висадки рослин, наприклад, високі полки або стінку з кишенями і модульну конструкцію.

Поділитися:
Схожі статті