Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Що ви знаєте про архітектуру і дизайн Північної Кореї?

12.07.2018

Що ви знаєте про особливості архітектури і дизайну однією з найзакритіших від усього світу країн? Нам вдалося зазирнути в Північну Корею завдяки Оліверу Уейнрайт. Олівер Уейнрайт (Oliver Wainwright) - критик архітектури та дизайну, який досліджує для Guardian різні проекти по всьому світу. Після своєї подорожі він пояснює принципи корейської дизайн-культури в своїй книзі «Всередині Північної Кореї», яку він опублікував 22 червня 2018 року.
Повністю перебудований після закінчення Корейської війни в 1953 році, місто Пхеньян є відображенням бачення першого лідера країни Кім Ір Сена і включає безліч інтригуючих будівель.
Тріумфальна арка, Пхеньян, 1982
Побудована в 1982 році, щоб відсвяткувати 70-річний ювілей Кім Ір Сена, Тріумфальна арка, складена з 25000 кам'яних плит, позначаючи кількість днів життя лідера на той момент. Спроектована точною копією Тріумфальної арки в Парижі, вона була споруджена на місці, де Кім Ір Сен увійшов в місто в 1945 році, щоб його вітали оплесками північно-корейці, відзначаючи кінець японської окупації і початок соціалізму.
Changgwang оздоровчий і плавальний комплекс, Пхеньян, 1980
Побудований в 1980 році площею майже 40 000 квадратних метрів, басейн вміщає 16 000 чоловік, включає сауну, лазню, басейни і перукарні. Увага була рябить по деталях: від декоративного статі терраццо у вході, до кольорових литих скляних панелей і мозаїчних підлог.
Великий народний кабінет, Пхеньян, 1982
Статуя президента-засновника країни Кім Ір Сена запрошує відвідувачів у Великій народний кабінет, побудований в 1982 році як центральна бібліотека Пхеньяна.
Плановане як значне центральне місце міста, що виходить на величну площу Кім Ір Сена, будівля була спроектована так, щоб відображати традиційні корейські форми, з дахами з зеленого черепиці «giwa» і восьмикутними кам'яними колонами, що нагадують стовпи древніх храмів.
Koryo Hotel, Пхеньян, 1985
Готель Koryo, побудований в 1985 році, є преміальним готелем для іноземних гостей. Він виглядає як пара 45-поверхових веж, з'єднаних мостом і увінчаних обертовим рестораном. В цілому 500 номерів, в готелі також є книжковий магазин, кінозал, танцювальний зал та конференц-зали, а також казино і «болотний басейн» в підвалі. Зал для сніданків готелю Koryo має сюрреалістичну колірну палітру оранжевого та синього кольорів.
Великий театр, Східний Пхеньян, 1989
У 2007 році у відреставрованому будинку Великого театру з'явилося лобі з гіпсокартону, полірованої кам'яною плиткою і величезною рельєфною розписом на стіні. Театр став прикрашений зубчастими стінами з персикового кольору, оббитими фіолетовою тканиною сидіннями і яскраво-блакитним вініловим підлогою.

Поділитися:
Схожі статті
Товари з вітрини