Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Що таке погонний метр кухні

12.05.2018

Як тільки ви задумаєтеся про покупку кухні, ви відразу зіткнетеся з цим поняттям. Що означає ця величина і що за нею криється, ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Вартість погонного метра кухні - це величина для приблизної оцінки всього гарнітура. Такий принцип розрахунку вартості прийшов до нас з Італії і підійде виключно для оцінки кухонь, що складаються з готових модулів. При покупці кухні за індивідуальним проектом будьте готові до того, що остаточна вартість буде відрізнятися в рази від спочатку вартості, заявленої виробником на серійну кухню.


Як розраховують вартість погонного метра кухні?
Всі виробники без виключення при обчисленні погонного метра кухні закладають кухонні модулі з мінімальною кількістю ящиків або модулі тільки з орними дверцями. Це робиться для того, щоб ціна погонного метра вийшла якомога нижче, що допоможе залучити потенційного покупця і вигідно виділитися на тлі конкурентів. При такому розрахунку враховуються тільки стандартні шафки, габарити верхніх шафок - висота 720 мм і глибина 300 мм, габарити нижніх - висота 720 мм і глибина 530 мм. Якщо вам виробник озвучив висоту нижніх ящиків 830 мм або 850 мм, швидше за все він мав на увазі загальну висоту з урахуванням ніжок і стільниці. Ціну погонного метра кухонного гарнітура вираховують шляхом ділення повної вартості вироби на довжину. Наприклад, якщо вам озвучили вартість 5-ти метрової кухні в розмітити 50 тисяч гривень, то відповідно вартість одного погонного метра буде дорівнює 10 тисяч гривень.

На що варто звернути увагу при оцінці вартості погонного метра кухні?
Обов'язково поцікавтеся у продавця, яка враховується комплектація кухні при прорахунку одного погонного метра кухні. У комплектації повинні бути враховані стільниця, ручки, меблеві петлі, плінтус для стільниці з заглушками, кріплення для верхніх шафок, царга і сушка. Деякі виробники в гонитві за клієнтом можуть формувати ціну без урахування всіх цих елементів, а без них кухню встановити ви не зможете. Тому остаточна комплектація кухні може істотно вплинути на вартість погонного метра кухні.


Що формує ціну погонного метра кухонного гарнітура?
В першу чергу на вартість вплине наповнення шафок. У базову вартість туру не будуть входити висувні конструкції, рейлінги, «каруселі», доводчики на петлях і напрямних. А саме ці дрібниці і додаткові аксесуари створюють зручність при експлуатації кухні.
Друга важлива складова - це фурнітура. У базову комплектацію, як правило, закладають бюджетну фурнітуру. Враховуйте, що саме від якості фурнітури буде залежати як довго прослужить ваша нова кухня.
Будь-які декоративні елементи такі як карниз, скла, вітражі, оригінальні малюнки та вставки в фасадах додадуть вашій кухні вишуканий зовнішній вигляд, але можуть істотно вплинути на загальну вартість гарнітура.

Поділитися: