Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Антілія ​​найдорожчий приватний будинок у світі

15.02.2018

Щороку змінюються списки найкрасивіших і розкішних будинків в світі. Одна будівля продовжує тримати корону першості в рейтингу найбільших приватних володінь і дорогих приватних будинків в світі. Знаходиться цей будинок, до всього подив, не в Лондоні, не в Нью-Йорку і не в Парижі, які вважаються одними з найдорожчих міст, а в країні, де дуже чітко розділені стану на багатих і бідних, в Індії, в сучасному Мумбаї (Бомбеї).


Антілія - ​​таку красиву назву було дано цього хмарочосу в честь міфічного острова в Атлантичному океані. Індійський мільярдер Мукеш Амбані побудував цей будинок для своєї родини - дружини Ніти, трьох дітей і своєї матері.

Мукеш Амбані - найбагатша людина Індії і перебуває у списку найбільш впливових людей світу. Народжений в касті знатних індійців - modh banias, Амбані здобув освіту в Стенфорді і вже в 18 років очолив підприємство свого батька, який відкрив компанію з експорту спецій і пряжі в країни Близького Сходу.

Згодом, після смерті батька, він виграв боротьбу зі своїм молодшим братом за спадщину, і тепер вважається успішним бізнесменом, керуючи крім текстильною промисловістю, ще й нафтогазовим сектором.

Тому йому не коштувало особливих зусиль за 77 млн ​​доларів замовити будівництво такого будинку, проект розроблявся американським бюро Perkins & Will, зведення цього величезного будинку було доручено компанії Leighton Holdings і дизайн, а також залучалися безліч інших великих підрядників, дизайнерів і декораторів.

Чотири роки велося будівництво цього особняка в самому респектабельному районі Мумбаї і ще рік сім'я Амбані відповідно до індійської традиції не в'їжджала в будинок.

Будівля площею 37000 кв.м і висотою 173 метри складається з 27 поверхів, при цьому така поверховість виходить з-за високих стель, в середньому висота будинку прирівнюється до 60 поверховому будинку. Кілька перших поверхів відведені під паркінг для 168 автомобілів, а ще вищі поверхи - для прислуги. Кількість обслуговуючого персоналу для знатних мешканців 6 осіб налічує 600 осіб.
У цьому приватному будинку створені всі умови для життєдіяльності людини, не виїжджаючи з дому - всередині знаходяться не тільки басейни, красивий з величезною кількістю кришталевих люстр зал для танців, кінотеатри і спортзали зі спа-центром, а також кілька вертолітних майданчиків і 4-х поверхові висячі сади, які створені для утримання прохолоди в спекотний літній час.

Навіть храм розміщений на одному з поверхів, щоб у членів сім'ї завжди була можливість молитися.

Як матеріали для оформлення дизайну інтер'єру використовувалися рідкісні породи натурального дерева: гінгко білоба і чорне дерево, а також мармур, а в декорі присутня кришталь і перли.


Особняк-хмарочос мільярдера оцінюється зараз в 32 млрд доларів і в зв'язку з постійним подорожчанням землі він продовжує рости в ціні.

Поділитися:
Схожі статті