Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Антикварні настільні годинники французьких майстрів

29.05.2019

Унікальні антикварні настільні годинники - це справжні неоціненні витвори мистецтва, які найчастіше знаходяться в приватних колекціях або є гордістю європейських музеїв.

Колекціонери з усього світу направляються на пошуки рідкісних предметів такого антикваріату, що був виготовлений в минулі століття, і знайти ексклюзивний варіант може бути метою усього життя.

Найчастіше можна побачити настільні антикварні годинники. Також можуть бути підлогові, настінні, камінні, які можуть послужити ідеальною декоративною прикрасою для будь-якого приміщення. Матеріал виготовлення різниться від червоного дерева до рогу оленя.

Розкішний вигляд мають витвори французьких майстрів, наприклад, антикварний варіант годинника 19 століття з бронзи з боєм в стилі рококо.

Ще до виробництва настільних годинників в Англії з 1750 року, Франція почала виготовляти невеликі камінні годинники, які швидко здобули популярність у всьому світі. Старовинні годинники епохи регентства мають різноманіття форм і художніх ідей, могли мати масивні розміри.

Французький художник Альберт Карр'є створив ексклюзивний годинник висотою в півметра, в 1870-1880 роках, бронзовий матеріал з позолотою якого виглядає дорого і розкішно. Зверху на годиннику, також в золотому кольорі, лежить молода арфистка спираючись на арфу. Виготовлено тільки 9 таких годинників і в наш час їх екземпляри є великою рідкістю. Для всього світу Albert Ernest Carrier-Belleuse насамперед прославився як скульптор, проте його настільні годинники є унікальними витворами мистецтва. Його антикварні годинники поєднують у собі мармур, кераміку, бронзу і срібло з виразним художнім декоруванням, що відображає естетику майстра.

В творчості французького художника Карр'є відчуваються звуки бароко, хоча він дотримувався традицій неокласицизму. Оздоблення годинників з латуні, витончені форми, грація жестів у скульптур, доповнювалося золотавим покриттям.

Альберт Карр'є-Беллеза укомплектовував ексклюзивний годинник пружино-маятниковим механізмом тижневого або двотижневого заводу, з півгодинним або четвертним боєм. Золочення проводилося в вогні, а не гальванічним методом як сьогодні.

Талановитий художник отримав Почесний Орден Легіону в 1867 році. Зроблені ним годинники, виготовлені його руками, втілені в годиннику статуї, відрізнялися виразністю рухів і відтепер є шедевром світового мистецтва.

 

Поділитися:
Схожі статті