Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Античність в інтер'єрі - тенденція 2018 року

16.04.2018

Античність в інтер'єрі як і раніше не виходить з моди: візерунки меандру, давньогрецькі амфори і класичні статуї заповнюють нові колекції меблів та аксесуарів. Ми жадаємо манірності, графічних візерунків, мозаїки, запозичених з ренесансу величних римських колон або доричних колон з капітелю, прикрашених ліпниною стель в стилі бароко.
У цьому прагненні до якості та асортименту предметів історичної цінності проявляється екзистенційна самоідентичність, змужніння особистості, захоплення історією.
Що нас притягує в античних предметах?

Мармур, зокрема, який ми використовуємо для обробки ванної кімнати і для декорування стін і колон, діє заспокійливо. Також і граніт, перш ніж спокусити наші інтер'єри, який є дивним матеріалом оформлення терас у котеджу, нагадує нам про завоюваннях стародавнього Риму.

 

Не кажучи вже про колоритну кераміку, яка займає верхню частину наших кухонних полиць, її соковиті тони і барвисті візерунки створюють веселий і легкий настрій. Кераміка нагадує нам сонячні пляжі Сицилії, хоча велика частина мистецтв цього напрямку родом з Іспанії.
Добре бути натхненним історією.

Фабрики меблів і декору, розуміючи таку потребу в придбанні античних предметів мистецтва і декору, продовжують випускати колекції меблів, світильників, які виглядають як справжні антикварні речі.
Ось топ самих унікальних витворів в стилі античності, які зараз нам пропонують італійські та американські виробники предметів дизайну:
1. Настільна лампа Liberty, фарфор, метал, Richard Ginori 1735

2. Лавка, дерево, позолота, текстиль, Francesco Molon

3. Кутовий столик, дерево, позолота, Armando Rho

4. Приліжковий столик в грецькому стилі з темного бука, Moissonnier

5. Шпалери Ionica з колекції Fornasetti, папір, Cole & Son

6. Вази Richard Ginori, 1735

7. Настільна лампа, алебастр, Pataviumart

8. Настінний бра італійської фабрики Badari Lighting у Флоренції, яка виробляє репліки антикварних люстр, меблів, дзеркал та інших предметів декору.

9. Столик Malaquita Desk з малахіту, шкіри із золотими і латунними вставками від Maitland-Smith.

10. Рожева скриня The Rose Chest Satina Gold від Tony Duquette, яка продається тією ж компанією Maitland-Smith.

11. Табурет Marge Carson, серія PIAZZA SAN MARCO

12. Робочий кабінет Marge Carson, колекція GRAND TRADITIONS.

13. Консоль Cross Channel від Marge Carson.

Мода на античність полонила і фешн дизайнерів, наприклад, Карл Лагерфельд для показу нової колекції створив подіум з інтер'єром, що нагадує Храм Посейдона на мисі Суніон.

Поділитися:
Схожі статті