Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Вибираємо кухонну стільницю: порівняння виробів з природного і штучного каменю

30.07.2019

Стільниця - візитівка в інтер'єрі будь-якої кухні. Вона відповідає за зручність, домашній затишок, гармонію, красу і стиль.

Саме тому вибір цього елемента, є пріоритетним завданням.

 На сьогоднішній день найбільш популярними матеріалами, які використовуються для виготовлення стільниць, вважаються натуральний і штучний камінь.

Вибір матеріалу безпосередньо залежить від індивідуальності і переваг клієнта. Однак, при виборі кам'яної стільниці, необхідно звернути увагу на важливі нюанси.

 Стільниці з натурального каменю

Основна сировина для виготовлення стільниць з натурального каменю - мармур, український або імпортний граніт, травертин.

У рейтингу міцності натурального каменю впевнено лідирує граніт. Гранітна стільниця стійка до впливу високих температур, не вбирає в себе вологу і запахи, не боїться навантажень і пошкоджень.

Не рекомендується купувати вироби, виконані з токівського граніту, для внутрішніх приміщень.

 Друге місце по міцності дістається стільницям з натурального мармуру.

Безсумнівна перевага мармуру - неповторна краса і благородство. Кожен мармуровий візерунок унікальний і неповторний, як відбитки пальців людини. Мармур екологічний, не викликає алергічних реакцій, добре зберігає прохолоду в жарку пору року, доступний за ціною. У разі псування мармурові вироби підлягають відновленню.

Недоліком мармурових стільниць вважається чутливість до кислот різного виду.

 Завершує рейтинг міцності стільниць натуральний камінь - травертин.

Травертинові стільниці естетично красиві, багаті різномаїттям колірних відтінків і текстур, створених природою, стійкі до перепадів температур, підлягають реставрації, доступні за ціною.

Аналогічно до мармурових, чутливо реагують на кислоти.

 Стільниці зі штучного каменю

Основною відмінністю штучних стільниць від натуральних, є шлях їх створення.

Штучні стільниці - результат людської праці.

Вироби на 90% складаються з кварцової крихти натурального каменю, і на 10% з агломерованої смоли.

 Безперечними плюсами стільниць з кварциту, є їх міцність, довговічність, низька водовпітиваемость, термостійкість, стійкість до механічних пошкоджень, різноманітність кольорів, фактур, малюнків і відтінків.

Кварцитові стільниці практичні і дуже зручні у використанні, різноманітні за цінового діапазону. Легко підібрати варіант під різний бюджет, від середнього - до преміум класу.

Стаття створена за матеріалами салону KievStone.

 

Поділитися:
Схожі статті