Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в скандинавському стилі

13.06.2018

Для меблів в скандинавському стилі характерні світлі тони, прості форми натуральні матеріали, практичність і ергономічність. Вона поєднує в собі екологічність з мінімалізмом і відрізняються лаконічністю, зручністю, винятковою якістю.

На формування скандинавського стилю вплинув північний клімат з довгими зимами. Сонячне тепло і світло на скандинавському півострові вважається справжньою цінністю, звідси прагнення скандинавів зробити свої будинки як можна більш світлими.

Білий колір становить основу інтер'єру. Він активно використовується для оформлення стін, стелі, вікон, меблів і предметів декору. Тому скандинавські інтер'єри мають приголомшливий оптичним ефектом перетворювати будь-яке приміщення у вільний наповнене світлом простір.

Білий чудово поєднується з деревом в світлих тонах, обов'язковим елементом скандинавського стилю. Його обробляють особливим чином, щоб зберегти природну фактуру, для виготовлення підлог, рам, дерев'яних панелей для обшивки стін і, звичайно, меблів.

Подібні інтер'єри можуть здатися аскетичними, і для додання затишку в них акуратно і дуже дозовано додають яскраві акценти: чистий синій, червоний, зелений і теплі відтінки бурштинових тонів. При цьому панування білого залишається незаперечним, акценти тільки підкреслюють простоту інтер'єру.

Будь-які природні матеріали (камінь, бавовна, льон, хутро, шкіра, замша, шерсть, кераміка) з невеликим вкрапленням металевих і скляних деталей також використовуються в оформленні інтер'єрів в скандинавському стилі.

Для скандинавського стилю характерне використання мінімальної кількості меблів простих лаконічних форм. У таких інтер'єрах немає зайвих предметів: все максимально продумано, гранично функціонально і зручно для життя.

Центральне місце в кімнаті, як правило, займає диван нейтрального кольору. Він може бути модульним або диваном-трансформером, але обов'язково виключно зручним і комфортним. Оббивка найчастіше однотонна, іноді в дрібну клітку або з найпростішим малюнком.

Стелажі і полки роблять відкритими, на них розміщують книги і декоративні предмети.

Меблі в скандинавському стилі не може бути громіздкою. Їй властива правильна геометрія і легкість конструкцій. У приміщення з такими меблями створюється враження сучасного і максимально зручного для життя простору.

Поділитися:
Схожі статті