Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як облаштувати будинок по феншуй

12.12.2017

Затишний будинок, в який хочеться повертатися, і в якому комфортно - таким ми уявляємо собі нашу обитель. Ми створюємо цікавий нам інтер'єр, намагаємося обставити комфортними меблями і красивими елементами декору, але не завжди самі відчуваємо себе вдома затишно. На цей рахунок у даоських практиках є напрям в мистецтві інтер'єру - феншуй про рівновагу енергетичних сил і про важливість переважання позитивної енергії Ци, якою можна керувати, направляючи її потік на благо людини. З огляду на гармонійне зміна всієї Землі і стихії природи - воду, вогонь, повітря, землю і метал, а також рух енергії в просторі і часі, потрібно перебувати в гармонії з цими змінами і змінюватися самому. Поважаючи закони феншуй, можна активувати певні езотеричні зони, налаштувати енергетичні потоки на затишок, радість в будинку, процвітання і залучення удачі для всіх мешканців будинку.

Правило №1 - Найголовніше - створити в південно-західній частині будинку зону активізації енергії любові, радості й удачі.
Це особистий простір, в якому не повинно бути сторонніх, в такій зоні ідельно зробити спальню, в теплій колірній гамі. Повинні бути відсутнім дзеркала, двері не розташовувати навпроти вікна.

Правило №2 - Відсутність гострих кутів.
Феншуй вчить створювати інтер'єр з плавними і округлими формами предметів в будинку, що рівнозначно знакам нескінченності. Наприклад, небажані кріплені на стінах відкриті полиці для книг.

Правило №3 - Заспокійливий вигляд з вікна.
Гармонійне протягом енергії Ци по феншую порушується, якщо вид з вікна буде негативним, як наприклад, вид будівництва або відсутність дерев, що ростуть, тобто будь-яке руйнування і шум пригнічує позитив в будинку.

Правило №4 - Встановити фонтани.
Це поліпшить потужну енергію Ци, адже фонтани, водоспади, озера - елементи стихії води, яка є символом багатства.

Правило №5 - Чи не тримати вдома кактуси!
Вважається, що кактус, незважаючи на дивовижної краси квіти під час цвітіння, притягує негативну енергію і своїми колючками передає її мешканцям будинку. Пов'язано це з психологією або дійсно колючки і голки перешкоджають проникненню потоку енергії Ци, в будь-якому випадку, підвіконня завжди можна прикрасити будь-якими іншими красивими рослинами на ваш вибір, наприклад, фікусами, "деревом багатства", орхідеями, лимоном, бонсаем і т.д. .

Правило №6 - Утримувати будинок у виключній чистоті.
Періодично позбавлятися від старих речей, вологі прибирання, незахламленность приміщення створять найкращі умови для збагачення рівня кисню, а це налагоджений зв'язок з енергією стихії "повітря".

Правило №7. Очищайте приміщення від негативної енергії запалюванням аромаламп, пахощами і олійними свічками.
Найкращі властивості очищення і збереження гармонії у масел цитрусових, шавлії, лемонграсу, лаванди, м'яти, бергамота і пачулі.

Правило №8 - Чи не перевантажувати інтер'єр важкими і не до кінця зрозумілими вам талісманами.
Вибирайте ті талісмани, до яких ви потягнулися, з якими ви подружилися, відчули взаємозв'язок. Талісмани як елемент феншуй з'явилися досить недавно. Вважається, що вони хвалять "задоволеного дракона" і тоді він благоволить до вашої удачі. Популярні музичні дзвіночки на вхідних дверях, що створюють енергію вітру, статуетки з натуральних каменів, з нефриту, цитрину, флюориту, жадеита.

Наскільки це правдиво або надумано, вирішувати вам. Спробуйте послухатися поради і змінити щось інтер'єрі і декорі, ваше життя налагодиться на краще навіть завдяки тому, що ви самі налаштувалися на позитивні зміни, а як відомо, наші думки матеріалізуються!

 

Поділитися: