Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єр в англійському стилі

05.12.2017

Традиційний англійський стиль інтер'єру, який ми знаємо в нинішній час, це насправді сукупність кількох стилів різних епох середньовічної Англії: замковий, класичний шотландський, георгіанський, стиль англійських сіл (кантрі) і вікторіанський. Еклетічна вікторіанський стиль втілює в себе елементи рококо, готики, бароко і елементи декору етніки захоплених колоній. Упродовж віків етнічний англійський стиль склався в оригінальний напрямок дизайнерського мистецтва і зараз займає лідируюче місце за вибором інтер'єру в розкішних будинках аристократів і королівських сімей.

Щоб відтворити в своєму будинку традиційний англійський стиль інтер'єру, потрібно чітко пам'ятати про його неповторних особливостях:

1. Вибирати меблі тільки з натурального дерева (дуб, червоне дерево, полісандр або горіх) і натуральної шкіри, масивну і дуже зручну, класичного стилю.

2. Наявність бібліотеки - незамінний елемент англійського інтер'єру, а високі під стелю стелажі заповнені великою кількістю книг.

3. Велика кількість джерел світла, починаючи від бра, торшерів з абажурами, світильників у вигляді свічок і до важких, займаних великий простір, кованих або латунних люстр.

4. Всі елементи декору, включаючи меблі та візерунки на стіні, повинні бути прямокутної і геометричної форми, без витіюватих візерунків, властивих французькому стилю. Розстановка всіх предметів меблів повинна бути в симетричному порядку, зберігаючи пропорції прямокутника. На стінах обов'язкові міріади картин в різьблених золочених або дерев'яних рамах

5. Вікна в дощовій похмурій Англії завжди просторі і високі, виконані з натурального дерева, ніяких рам із пластику. Вікна можуть бути також прямокутної або арочної форми, можуть бути доповнені вишуканими писаними набалдашниками на карнизах.

6. Тканини для штор з важкого гобелена, присутність килимів, а меблеві тканини виконані з рогожки, вовни або оксамиту, також можуть бути шкури тварин на підлозі або стінах. Геральдичний орнамент, смужка і знаменита шотландська клітка "тартан" доповнять консервативний стиль туманного Альбіону.

7. Колірна гамма інтер'єру - благородні відтінки охри, шоколаду, теракота, медового, ванільно-бежевого, темно-зелених тонів.

8. Важливий атрибут інтер'єру - справжній камін, обкладений каменем або мармуром і прикрашений дерев'яним різьбленням. Біля нього приємно проводити вечори всією сім'єю за чашкою чаю або за читанням книги.

Отже, на закінчення варто зауважити, що справжній англійський стиль - це завжди стриманий консерватизм з властивою аристократичним строгістю і проходженню традиціям, при цьому обов'язковою присутністю атрибутів статусу, в тому числі і благородством матеріалів і дорожнечею тканин.

Поділитися:
Схожі статті
Товари з вітрини