Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Єгипетська тематика в інтер'єрі

13.02.2018

Таємничий єгипетський стиль інтер'єру, як частина античної давньоєгипетської культури часто хвилює прихильників історії і мандрівників.

 

Цивілізація фараонів Єгипту, звана ще зараз Давнім Хемітом, задала напрямок розвитку людської думки і основам багатьох наук і вірувань. Архітектура створених в пірамідах гробниць і до цього дня залишається загадкою, що викликає захоплення і здивування у сучасних наукових дослідників, адже до сих пір збереглися неушкодженими створені тисячі років тому коридори, тунелі і розписи на стінах гротів.

Можливо, єгипетська стилістика залишилася б самобутньою тільки в межах свого континенту, якби не відвідування Наполеоном Бонапартом Великої Піраміди. Атмосфера давньої печери піраміди справила на нього таке сильне враження, що згодом істотно відобразилася в стилі ампір, який з'явився напочатку 19 століття.

Так, єгипетські статуетки, деталі меблів, як, наприклад, лапи лева на ніжках стільців, колони, бюсти, сфінкси, велика кількість золотого кольору знову ожили в новому своєму вигляді в сучасних інтер'єрах.


Основні атрибути єгипетського стилю в інтер'єрі:
Оздоблення стін - найбільш важливий елемент стилю, стіни повинні бути оформлені яскраво вираженою відповідною фактурою. Допускається покриття венеціанською штукатуркою, керамікою або плиткою, іноді - оббивкою дерев'яними балками або кам'яною кладкою. При цьому важливо зберегти правило - декорування стін повинно містити розпис символічними зображеннями, ієрогліфами, фресками і геометричними орнаментами. Також розпис на стінах можна замінити барвистими символічними малюнками, представленими на панно або у вигляді модульних картин.


Наявність ніш в оформленні стін, в яких будуть представлені колекції статуеток тварин і птахів, шанованих як богів стародавніми єгиптянами, сфінкси. У нішах також розміщують світильники, що дають тьмяне світло.


Оформлення стелі - за допомогою дерев'яних балок або побілена з ліпниною, також буде доречно її стилізувати "зоряним небом".
Колірна гамма - всі відтінки пісочного, золотого, охри, червоного і чорного.


Матеріали - натуральний камінь, кераміка, слонова кістка, мармур, керамограніт, дерево, бронза. Досить ефектно виглядають металеві решітки на вікнах і металеві вставки в декорі меблів. Текстиль в єгипетській кімнаті - це бавовна, органза і льон.


Освітлення слабке, неяскраве, приглушене, це можуть бути точкові стельові світильники, бра, що імітують факели або безліч свічників, розташованих на стінах.
Наявність круглих колон з прикрашеною капітеллю (верхньою частиною колон) і аркових прорізів.


Предмети інтер'єру і декору - вази, дзеркала, розкішні гардини, картини, папіруси, посуд і меблі повинні бути також дотримані в єгипетській тематиці.

Деякі дизайнери виділяють характерну особливість єгипетського стилю - геометричні пропорції і збереження симетрії розташування предметів інтер'єру.

Поділитися:
Схожі статті