Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Африканський стиль інтер'єру

11.02.2018

З барвистих етнічних стилів в інтер'єрі виділяють африканський стиль, коотрой зараз стає все більш популярним за рахунок своєї неповторної особливості та енергійності.

Африканський стиль наповнений екзотикою і духом пригод. Вибравши його для оформлення свого інтер'єру, ви придбаєте відчуття свободи подорожей, натхнення від яскравих фарб природи і екстрим сафарі.


Власне, в більшій частині любов до сафарі, екзотичним подорожам і вплинуло на появу цього стилю в сучасних європейських інтер'єрах.
Найголовніше правило африканського стилю - це присутність натурального дерева з рідкісних екзотичних порід дерев, а також натурального каменю, кераміки, шкіри.


Африка - великий континент з приголомшливим різноманітністю гарної природи, яку населяють різні етноси зі своєю культурою і своїми звичаями, але що об'єднує весь цей континент, так це наявність неповторною африканської флори - унікальних порід дерев, таких як полісандр - кокоболо або так зване чорне дерево, венге, африканське рожеве дерево, баобаб, великий асортимент видів пальм, кавове дерево та інші.

Будь-яка з цих видів саванной рослинності - незамінний лейтмотив африканського інтер'єру. Ефект екзотики збережеться також завдяки теплій, навіть спекотної кольоровій гамі інтер'єру - всі відтінки медового, теракотового, зеленого, коричневого, червоного, трохи чорного, і, зрозуміло, золотого візуально відправлять в жаркі країни африканського континенту.


Меблі в інтер'єрі африканського стилю традиційно проводиться з перерахованих вище видів дерев, але в європейських інтер'єрах через високу вартість іноді використовують меблі з ротанга або бамбука.

Плетені меблі ротанга, з декоративним розписом африканських мотивів і орнаментів або меблі з натуральної шкіри прекрасно створює затишну, теплу атмосферу.

Африканський стиль створюється виключно з натуральних матеріалів, не сприймає ніякого глянцю і блиску, тому стіни оформляються або грубої штукатуркою або шпалерами з тисненням.

Пол укладається керамогранитом або плиткою, рідше паркетною дошкою, стеля забарвлюється в білий колір або оббивається бамбуковими дошками, також іноді встановлюються дерев'яні балки. Стиль не передбачає високих шаф і стелажів, вони поступаються місцем потужним різьбленим скринях і комода.

У той же час журнальні столики в відповідної тематики будуть органічними в такому інтер'єрі. Африканський стиль інтер'єру буде неповноцінним без килимів, що імітують шкури екзотичних тварин, без великих підлогових ваз, глиняних статуеток, масок, достатку з африканськими орнаментами текстилю, дерев'яних фігурок і модульних картин з пейзажами савани, заповідників і снігових вершин Кіліманджаро.

Поділитися:
Схожі статті